Ovog vikenda uživajte u vinima u sunčanoj Makarskoj na prvom Vin Vin festivalu!

Vin Vin – Vinski Vikend Makarska, novi je festival koji slavi vina manjih i srednjih vinara, a održat će se 5. i 6. svibnja u Makarskoj. Na lokaciji Mala obala u srcu Makarske moći ćete uživati u više od 20 vinara iz cijele Hrvatske, poput Štampara, Kolarića, Kurtalja, Vujnovića…

Organizatori festivala su Grad Makarska, TZ Makarska, Puni Sepet d.o.o, OPG Puharić i Pivnica Pivac, a cilj festivala je fokusirati se na kvalitetu, a ne kvantitetu, predstaviti manje i srednje vinare, te pružiti im platformu za promoviranje autohtonih sorti.

„ Želimo približiti vrhunska Hrvatska vina publici koja s njima nije upoznata, te razbiti mit o tome da su ona preskupa. Zanimljivost ovog druženja je to, da je uvjet sudjelovanja na festivalu da vinari budu osobno prisutni tijekom cjelokupnog trajanja festival, te tako omoguće svojim stalnim, ali i budućim kupcima da ostvare taj neposredni ljudski kontakt, i dobiju odgovore na pitanja koja su ih uvijek zanimala. Jer tko bolje zna od samih vinara” – poručuju organizatori Vin Vina koji na prvo izdanje festivala pozivaju krilaticom “Rukavice su za gospodu, vina za ljude!”.

Tijekom festivala, osim u vinu moći će se uživati u bogatom gastronomskoj ponudi i popratnom glazbenom sadržaju; od živih nastupa splitskog alter disco benda Discopath (petak od 21.30 h) , preko slovenskih bluzera Prismojeni profesorji bluesa (subota od 21.30 h), do makarske legende DJ Spajića.

I naravno, vidimo se u Makarskoj!

VIN VIN POPIS VINARA:

ŠTAMPAR – MEĐIMURJE

KOLARIĆ – PLEŠEVICA

KURTALJ – PLEŠEVICA

ROYAL HILL ESTATE – ERDUT

VOLAREVIĆ – KOMARNA

JAKOPIĆ – MEĐIMURJE

BACCA – SRIJEM

VUINA – TROGIR

REŽEK – MEĐIMURJE

KOS – ZAGORJE

RITOŠA – ISTRA

GRABOVAC – IMOTSKI

GAŠPAR – VRGORAC

DVORAC BELAJ – ISTRA

PROVIĆ – OPUZEN

VUJNOVIĆ – HVAR

MRGUDIĆ – PELJEŠAC

CASA BOSCI – KORČULA

MERGA VICTA – KRČULA

MATELA – KAŠTELA

PUHARIĆ – MAKARSKA

KAPLJA – MAKARSKA

RADALJ – MAKARSKA

KUSIĆ – MAKARSKA RIVIJERA

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci