Romantična večera za Valentinovo

Pokušajte ove godine biti romantičniji i nemojte svog/svoju dragu izvesti u restoran na večeru već se potrudite i u toplini svojega doma pripremite najromantičniju večeru.

Svakog Valentinova na Dan zaljubljenih, parovi uglavnom odlaze van u restorane na večeru. No restorani su uglavnom prebookirani na Valentinovo stoga ako niste svoju rezervaciju najavili unaprijed moglo bi Vam se dogoditi da ne pronađete mjesto za romantičnu večeru. Ove bi godine mogli izbjeći gužvu i pružiti svojoj boljoj polovici, ljubavi originalnu i jedinstvenu večeru kod kuće. Ne samo da će večera kod kuće biti mnogo privatnija i jeftinija, već će Vaša bolja polovica cijeniti vaš trud i utrošeni rad koji ste uložili u vašu zajedničku večeru. A potrebni su vam i neki menu-i za večeru za valentinovo.

Određena hrana smatra se afrodizijakom, a takva je hrana idealna za pripremu kako večera za valentinovo. Školjke kamenice, koje su povezane u pričama sa Venerom , Rimskom božicom ljubavi, definitvno bi mogle “podebljati” osjećaje. Ako baš niste veliki ljubitelj kamenica, možete uživati u prodovima mora u kojima ima nešto kamenica.

Čokolada i šparoge također su poznati afrodizijaci.

No afrodizijak hrana nije rezervirana samo za Valentinovo. Ako ne želite spremati neku večeru koju dosada niste spremali, možete napraviti i tjesteninu koju ćete poslužiti u nekom romantičnom posuđu. Talijanska hrana privaćena je kao vrlo romantičan obrok.

Također možete poslužiti večeru, hranu koja je rezervirana za specijalne prilike kao file mignon, janjetinu ili jednostavno kavijar. Posluživanje nečeg predloženom za valentinovo večeru pokazati će vašoj ljubavi ili simpatiji da je on/a zauzeo posebno mjesto u vašem životu. Većina od ovih namirnica ne predstavlja veliki problem u pripremi a i možete ih vrlo impresivno poslužiti, sve ovisi o vašoj mašti i trudu.

Večera za Valentinovo može biti jednostavna ili kompicirana – onako kako vi želite. Možete poslužiti najobičniju tjeteninu sa umakom. Ili možete naparaviti večeru sa više slijedova. Započnite sa aperitivom, pa juhom, Tada možete poslužiti glavno jelo, recimo pečeni janjeći but sa špagogama. U bilo kojem izboru za jelo osigurajte veću količinu dobrog vina. Desert nije na odmet, začinite glavno jelo sa desertom od čokolade prekrivenim jagodama. Šampanjac će se svakako slagati sa desertom. Pogledajte više recepti

Kada planirate menu za Valentinovo večeru, uskladite namirnice sa ukusom Vaše bolje polovice, možda on niije ljubitelj janjetine ili šampanjca. Također se pobrinite za romantični ugođaj, romantična glazba, možda pjesma uz koju ste se upoznali ili neka “vaša” pjesma. Obratite pažnju na rasvjetu, neka prigušena i romantična svjetla idu uz romantičnu večeru. Sve možete začiniti strateški postavljenim svjećama. Što god da spremili za večeru lijepo se obucite, od donjeg veša do svečane haljine, a ostalo će doći samo.

Izvor: Valentinovo

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci