Patite li od glavobolja? Ostavite tablete protiv bolova…

…i popijte čašu vode. Čini se da su znanstvenici pronašli učinkovit način borbe protiv neugodnih glavobolja.

Povremeno ispijanje vode može smanjiti učestale glavobolje i migrene te smanjiti gutanje tableta. Znanstvenici sa sveučilišta u nizozemskom Maastrichtu otkrili su da je sedam čaša vode dnevno dovoljno da ublaži bolove i poboljša kvalitetu života onih koji pate od migrena.

– Neki koji pate od glavobolja mogu imati koristi od pijenja više vode pa se čini razumnim preporučiti je. Oni će za kratko vrijeme vidjeti dolazi li do poboljšanja – kazao je Mark Spigt. U istraživanju je sudjelovalo više od 100 bolesnika koji su često patili od teških ili blagih glavobolja pa im je dao savjete kako da se riješe tegoba, primjerice da unose manje kofeina ili da više spavaju. Jednoj su skupini rekli da mora piti dodatnih litru i pol vode dnevno sljedeća tri mjeseca. Rezultati su pokazali da se onima koji su pili više vode najviše poboljšalo zdravstveno stanje.

Neki medicinari koji se bave problemima migrena smatraju da je možda riječ o placebu, no priznali su da se puno ljudi, koji preventivno piju vodu, nakon toga bolje osjeća, piše Daily Mail.

Izvor: Večernji.hr

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci