Održan Wine EnoGastro Vip Event – po prvi put u Zagrebu!

Nakon 4 primorska grada– Rijeke, Poreča, Splita i Zadra – posljednji od pet ovogodišnjih evanata održan je 1. srpnja u zagrebačkom restoranu Tagliata. Organizator ove međunarodne konferencije vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca jest Dantes Begić sa svojim timom agencije Ricerca Mercato, a partneri hvale vrijednog projekta su Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Zagrebačka županija i Turistička zajednica Zagrebačke županije, Hrvatska gospodarska komora ŽK Zagreb, Obrtnička komora Zagreb, dok su pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Partneri projekta su bili i TZG Gospića i TZO Plitvička Jezera koji su se predstavili svojom turističkom ponudom i zajedničkim projektom LIKA je LIK.

Manifestacija je namijenjena isključivo ugostiteljsko-turističkoj struci, a glavni je cilj edukacija, podizanje kvalitete usluge i međusobno povezivanje proizvođača iz ugostiteljsko-turističkog sektora.

Posjećenost je bila vrlo dobra, no ta činjenica ne čudi s obzirom na bogato ispunjen program te ponudu mnogobrojnih vrlo kvalitetnih izlagača sa svojim vrhunskim delicijama. Gosti su mogli znatno obogatiti svoje znanje na brojnim kvalitetnim radionicama i predavanjima vrhunskih govornika kao što su Mira Šemić, Dragan Jovanović, Filip Savić, Mario Meštrović, Manuela Maras, Kruno Filipović te Filip Sarilar. Teme su bile raznolike: Sousvide kuhanje i vakuumiranje u moderne generacije, Potencijal Roze vina, Zbog čega je važan pravilan servis u ugostiteljstvu, Sir i vino u modernoj gastronomiji – sljubljivanje sira i vina, Riesling – tajna dugovječnosti te Novi trendovi u miksologiji. Oduševljenost svih koji su bili na radionicama itekako je bila vidljiva!

Na pauzama između radionica posjetitelji su imali prilike kušati i razgledati razne kvalitetne proizvode te se družiti, komunicirati i povezivati s izlagačima iz raznih krajeva Hrvatske, ali i drugih susjednih nam država: Vina Prelac, Vinarija Gospoja, Matić vina, Sosich wines, Ščurek vino, Kopjar, Vinarija Kabola, Anđelini vina, PP Orahovica, Vinarija Vivoda, Kraljevski vinogradi, Pjenušci i vina Josipović, Vinarija Škaulj, Cromaris, PG Orehovec, Tiskara Sušak, Gastro tim, Đanić rakija i likeri, Riba Dražin, Marikomerc, Vina Jakovac, Destilerija Šimić, Mini mljekara Veronika koja je oduševila sa svojim vrhunskim sirevima, Alden bakalar, Auto-hrvatska s Peugeot vozilima, Histris, Dukat Hrvatska s President sirevima, Scorpio ugo oprema, Gligora, Javna ustanova Rera s prezentacijom Kaštela i Kaštelanske enogastronomije i voda Jana.

Uz ranije spomenute brojne izlagače te odlične radionice i edukacije, event je obilježila još jedna izuzetna atrakcija – Cooking show! Samu pripremu vodili su gastro chef Dragan Jovanović, Tomislav Karamarko, te kuhari Luka Dančulović i Željko Sabalić s kuharima restorana Tagliata. Cooking show bio je humanitaran, a prikupljeni iznos, zajedno s prikupljenim financijskim sredstvima na prethodna 4 eventa, namijenjen je Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije za novu „Sobu čuda”!

Na samom kraju eventa održana je i humanitarna degustacijska večera sljubljivanja hrane i vina koja je također bila humanitarnog karaktera.

Kako poručuju iz Udruge – Čuda se rađaju tamo gdje ima puno ljubavi. Sretni smo što živimo u zajednici koja nas prepoznaje i to nam svakodnevno dokazuje. Zajedno počinjemo ponovno izgradnju naše nove Sobe čuda!!

Dantes Begić i Agencija Ricerca Mercato poziva sve koji su voljni pomoći da mogu to učiniti uplatom novčane donacije s naznakom „za sobu čuda” na račun Udruge IBAN: HR3324840081105429603 SWIFT: RZBHHR2X – RBA dd, a sve info možete dobiti na [email protected]

Wine EnoGastro Vip Eventi zasigurno predstavljaju pravi put prema unaprjeđenju ugostiteljsko-turističke struke, a održavanjem 5 evanata unatoč cjelokupnoj covid situaciji agencija Ricerca Mercato napravila je veliki korak u oporavljanju ugostiteljsko-turističkog sektora te sasvim sigurno otvorila i najavila ljetnu turističku sezonu!

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci