Održan Festival Pjenušaca & Jagoda – Plešivica je oduševila brojne posjetitelje!

Ovogodišnji Festival Pjenušaca & Jagoda održao se proteklog vikenda, 22, – 23. svibnja na Plešivici, u dvorištima poznatih jaskanskih vinara, odnosno proizvođača pjenušaca:  R.Braje, Dobra berba, Ž. Gregorić, Ivančić – Griffin, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Šember, Tomac & Bajda te Hotel Princess.

Ovom prilikom mi smo posjetili tri poznata jaskanska vinara, Kuću dobrog vina Tomac & Bajda, vina Šember i vinariju Kolarić. Oduševili smo se gostoprimstvom domaćina, atmosferom i pjenušcima! Naravno, za sve Vas koji niste uspjeli posjetiti ovaj festival, kod jaskanskih vinara ste uvijek dobrodošli!

U Kući dobrog vina Tomac & Bajda kušali smo Pjenušac “TomBa”. Riječ je o pjenušcu sastavljenom od Zelenog silvanca (50%) i mješavine plešivičkih sort (50%). Uživali smo u njegovom svježem okusu!

Pjenušac “TomaBa” i jagode, spoj koji je jedonostavno odličan!

Naravno, festivalu su se priključili brojni plešivički proizvođači jagoda. I kako su nam u razgovoru rekli domaćini, zadovoljni su odazivom posjetitelja. Ipak, nakon skoro više od godinu dana “mirovanja”, lijepo je u vinarijama i kušaonicama opet vidjeti drage goste…

Odlična atmosfera kojoj je pridonijelo i lijepo vrijeme te naravno fantastični pjenušci uz jagode, zaslužni su što ste na festivalu okupio velik broj ljudi, uz naravno poštivanje svih epidemioloških mjera.

Vinarija Šember pjenušce proizvodi još od 1997. godine i to isključivo klasičnom metodom vrenja u boci.

Plešivica je u dva dana zračila pozitivnom energijom i  veseljem. Druženja na otvorenom mnogi od nas čekali su jako dugo.. Održavanje festivala i sami vinari dočekali su s oduševljenem kako bi prezentirali i ponudili svoje proizvode.

Vina Jagunić i pjenušac La Bulle Rose, osvježavajućeg je okusa i savršeno pristaje uz jagode, ali i drugo bobičasto voće, sladoled…

Za posjetiti Plešivicu ne morate čekati godinu dana do idućeg festivala…

Kušajte fantastične pjenušce ili jaskanska vina već ovog vikenda, u nekom svom aranžmanu!

Vidimo se na Plešivici!

Tekst/foto: GricGric

 

 

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci