Odlični rezultati provedbe Programa ruralnog razvoja

Ovaj tjedan izdaju se 64 ugovora za projekte financirane iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Vrijednost dodijeljene potpore iznosi više od 19,6 milijuna eura.

Potpora je namijenjena različitim projektima poput gradnje i opremanja farmi za uzgoj mliječnih krava, farmi za tov svinja te onih za tov junadi, skladišnih kapaciteta, podizanja trajnih nasada, gradnje šumskih puteva, nabave mehanizacije, ulaganja u obradu drva te ulaganja u konverziju šuma.

 Izvorni Program ruralnog razvoja 2014. – 2020.  je u cijelosti ugovoren i isplaćen te je u prijelaznom razdoblju 2021. -2022. uvećan za alokaciju u iznosu od 902,56 milijuna eura, čime je Hrvatskoj iz Programa ruralnog razvoja na raspolaganju 3,285 milijardi eura.

Do 31. svibnja ove godine raspisani su natječaji u vrijednosti od 3,8 milijardi eura (115,5% ukupne alokacije). Ugovoren je iznos od 3,05 milijardi eura, što predstavlja 93% raspoloživih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Do kraja svibnja Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je 2,62 milijarde eura, što čini 80% raspoloživih sredstava, pri čemu postoji mogućnost isplate do 31. prosinca 2025. godine.

Navedeni rezultati doveli su Hrvatsku u gornju polovicu ljestvice zemalja EU po iskorištenosti sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

foto: Gric Gric

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci