Savjeti za kupovanje najboljih namirnica

Odabrati kvalitetno meso, ribu ili voće nije uvijek lako – pogledajte kako znati da odabirete svježu i kvalitetnu hranu.

Jedna od najboljih odluka koju možete donijeti za svoje zdravlje je da se odlučite zdravije hraniti. Više voća i povrća, manje masne hrane i slatkog zasigurno će uroditi plodom. Ipak, dobra priprema je osnova svega, zato pogledajte savjete i trikove kako pametno kupovati zdrave namirnice.

– Uvijek pokušajte odabrati svježe i kvalitetne namirnice, bez dodataka i konzervansa.

– Ako već volite i kupujete hrenovke ili šunku, odaberite one koje sadrže puno mesa. Bolje je malo više potrošiti, ali jesti zdravije.

– Meso mora imati svoj specifičan miris. Ne ustručavajte se pomirisati ga u trgovini, pogotovo ako se radi o svinjetini ili govedini.

– Kad birate ribu, dobro pazite na njezin izgled. Svježa riba ima sjajnu kožu, izbuljene oči i škrge crvenkaste boje. Prstom dodirnite meso i uvjerite se je li dovoljno čvrsto. Osim toga, ribe koje stoje na pultu u trgovini trebale bi biti posipane smrvljenim ledom.

– Volite losos? Kvalitetni losos ima čvrsto meso koje se na raspada, a miris mu je ugodan. Znajte i da je losos masniji što mu je meso crvenije.

– Kvalitetno voće na površini nije oštećeno. Pogledajte i iz koje zemlje dolazi voće. Ako kupujete već narezano voće, birajte ono koje se nalazi u hladnjacima. Svaki paketić trebao bi imati naveden rok trajanja.

– Namirnice koje se brzo kvare (salate, salame, kolači i torte) uvijek pojedite prije isteka roka trajanja. Ne valja ih dugo držati niti u hladnjaku.

Izvor: Metro portal

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci