Najavljen 9. Pink Day

U ružičastim vinima i ružičastoj atmosferi uživat će 21. i 22. svibnja u prostoru Lauba u Zagrebu.

Održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen 9. Pink Day – festival rosé vina (zajedno sa svojim „festivalom u festivalu“ ekstra djevičanskih maslinovih ulja ) GREEN IN PINK by Romerquelle . Festival se ove godine održava dva dana: u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja 2022. u Laubi – kući za ljude i umjetnost.

Direktorica festivala Sanja Muzaferija najavila je novost – Pink Mixology, gdje će posjetitelji moći kušati i ružičaste ginove, tonic watere i koktele!

Uz kušanje vina, kao i uvijek na Pink Dayu – nude se edukativni sadržaji i zabava.

Predstavljena je i kampanja “I ja sam Domaćica” sponzora i partnera Pink Daya tvornice Kraš. Marina Knežević direktorica marketinga Kraša rekla je da je to projekt kojem je cilj da u društvu osvijesti da žene u svakom poslu, pa tako i u enologiji, vinarstvu, maslinarstvu, novinarstvu, odvjetništvu, menadžerstvu i u drugim djelatnostima, uz svoj redovan posao svakodnevno vode i brigu o kućanstvu. Važno je podsjetiti da je posao domaćice itekako zahtjevan i složen, a da u našem društvu ima puno prostora za napredak kad je riječ o pravednijoj raspodjeli kućanskih poslova među članovima obitelji.

PINK DAY će i ove godine ponovno okupiti veliki broj posjetitelja odjevenih u ružičasto ili ukrašenih ružičastim naočalama, željnih druženja – osobito nakon svega što nas je u posljednje vrijeme zadesilo – istaknula je Zrinka Jelić – Belinić, izvršna direktorica festivala.

Pink Day se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH te je na konferenciji izaslanica ministrice poljoprivrede, Sandra Zokić, ravnateljica Uprave za poljoprivreno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište, izrazila zadovoljstvo što PINK DAY festival radi na promidžbi vinogradarstva i maslinarstva.

After Party bit će na otvorenom – ispred Laube nakon završetka izlagačkog dijela prvog dana festivala, u subotu od 19 sati uz glazbeni program i ponudu ružičastih pića.

RASPORED RADIONICA:

SUBOTA 21.05.2022. 13.00 – 14.00 Masterclass „VAPT rosé vina“ powered by Premium Visa Voditelji: Dino Kušen i Juraj Dusper

15.00 – 16.00 Maslinovo ulje: „Autohtone sorte Hrvatske“ Voditelj: Edi Družetić

17.00 – 18.00 Miksologija: „Pink Mixology“ powered by Double Dutch Voditeljica: Natali Borić

NEDJELJA 22.05.2022. 11.00 – 12.00 sati „Rosé od autohtone sorte svrdlovina“ powered by Ministarstvo poljoprivrede Voditeljica: Nikolina Paleka mag. ing. agr. PINK DAY info za radionice i ostale upite može se pratiti na webu: https://pinkdayzagreb.com/ ili direktno na mail; [email protected] ili mobitel 091 3400 974

Kao i na društvenim mrežama: Facebook: https://www.facebook.com/PINK-DAY-166888780125529/ Instagram: https://www.instagram.com/pinkdayzg

Pripremio: Tomislav Radić

Snimke: Marko Čolić

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci