Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za mjesec listopad za prikupljanje sredstva za kupovinu histeroskopa za Petrovu bolnicu i za daljnje aktivnosti udruge P.I.N.K. life.

U projekt se mogu uključiti građani koji kupovinom određenih proizvoda pridonose sakupljanju sredstava za rad Udruge. Tijekom listopada u prodavaonicama dm-a diljem zemlje nudit će se posebno označene proizvodi, a za svaki prodani proizvod dm će donirati jednu kunu.

Tako će dm sudjelovati s odabranim proizvodima dm marki Alverde i Balea, a projektu će se pridružiti i dm-ovi partneri Melem, Olival, Biobaza, Neva 1918, Nacomi, Dove, Love Beauty and Planet, CL i Bionsen.

Što ovaj projekt znači za Udrugu izjavila je predsjednica udruge Nives Moric: “Projekt je od velike važnosti jer kroz njega generiramo sredstva potrebna za opremanje bolnica i daljnji rad udruge tako da konkretno pomažemo oboljele žene i muškarce. Listopad je mjesec prevencije karcinoma dojke i udruga P.I.N.K.life ima pojačane aktivnosti u promociji i poticanju svijesti važnosti redovitih preventivnih pregleda.”

O projektu i uspjehu koji su polučili prošle godine kada su opremili onkološki odjel dubrovačke opće bolnice, te da su se odazvali i ove godine,govorio je menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u, Ivan Horvat: “Odluka je bila poprilično jednostavna, priključiti se i ove godine Storyju i udruzi P.I.N.K. life i obojati listopad u rozo. Odaziv je ove godine još bolji i zbog toga smo jako sretni. “

Zrinka Rendić Miočević, dr. med., specijalist radioterapije i onkologije te Zrinka Verzotti, dr. med., specijalist psihijatar, govorile su na press konferenciji o preprekama s kojima se svakodnevno nose oboljele žene, kao i o važnosti psihološkog aspekta. “Sve smo bolji u dijagnostici jer tumore otkrivamo sve ranije, a uz to imamo i sve bolje terapijske metode. No, ne možemo poreći da svake godine broj oboljelih žena raste. To znači da žene ne paze dovoljno na vlastito zdravlje i na rizike koji utječu na pojavu raka dojke. Jako je bitno educirati stanovništvo da paze na zdravlje”, rekla je Zrinka Rendić Miočević.

Magazin Story je već prije 9 godina počeo projekte osvještavanja i potrebe za edukacijom u prevenciji i borbi za čuvanje zdravlja dojki. “Iznimno smo ponosni što smo prvi lifestyle tjednik koji je pokrenuo ovakav tip društveno odgovorne akcije. Pomicali smo granice tematskim naslovnicama, a pogotovo onom pokojne Ivane Popović koja je pokazala svoje ožiljke od operacije. Čini nas sretnima što smo uspjeli otići i korak dalje kroz suradnju s dm-om te tako skupiti znatna financijska sredstva potrebna za rad Udruge kao i daljnja opremanja bolnica”, izjavila je Iva Leko, brand managerica magazina Story.

Osim dijela Pink Ribbon projekta koji je vezan za dm-ova prodajna mjesta, 10. listopada na zagrebačkom Cvjetnom trgu održat će se zabavno edukativni program no u manjem obujmu nego je to bilo prošlih godina zbog postojećih epidemioloških mjera, zbog kojih su i reviju žena članica Udruge ove godine dislocirali na krov Hitne pomoći u Radničkoj ulici, a ta revija moći će se izravno pratiti 10. listopada na portalu Story.hr.

PR

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci