KVARNER Wine Fest i Gourmet priča

U prostoru hotela Navis u Opatiji održana je konferencija za medije povodom najave prvog izdanja Kvarner Wine Festa koji se održava 02. i 03. lipnja u Opatiji, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Na konferenciji su sudjelovali Zoran Zdelar – direktor OFC agency, Mladen Kranjčec – prokurist OFC agency, Vera Aničić – zamjenica gradonačelnika Grada Opatije, Suzi Petričić – direktorica Turističke zajednice grada Opatije, Marko Škarica – predstavnik Hrvatskog sommelier kluba.

Kvarner Wine Fest dvodnevni je međunarodni festival vina i delicija koja okuplja 85 vrhunskih izlagača iz 13 država s tri kontinenta, a predstavit će se izlagači iz Hrvatske, Francuske, Italije, Australije, Argentine, Škotske, Novog Zelanda, Mađarske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije.

U sklopu festivala bit će održan bogat program kroz koji će se održati brojne radionice na kojima će posjetitelji imati priliku upoznati se s čarobnim sommelierskim svijetom te se sami okušati na radionicama kao što su Žene i vino, Kako postati sommelier?, Kako pravilno poslužiti vino?, Osnove i pravila pri degustaciji vina te Hrana & vino – pustolovina savršenog sklada.

U okviru festivala održat će se zanimljive prezentacije: Vinova loza u prošlosti i sadašnjosti opatijsko – riječko – vinodolskog vinogorja, Vino i vruja, Priča o konobi i Vino i čokolada.

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Sportsku dvoranu Marino Cvetković po cijeni od  70 kn, što uključuje degustaciju i prisustvovanje svim sadržajima festivala, a oba dana od 12.00 do 13.00 sati svaki posjetitelj za jednu kupljenu ulaznicu na poklon dobiva još jednu gratis. Festival počinje u 12.00 sati i traje do 20.00 sati.

Mladen Kranjčec: Ovoga smo puta u organizaciji manifestacija otišli korak dalje i organiziramo međunarodnu manifestaciju iz razloga što smatramo da je za naš grad to vrlo dobro. Sam naziv Kvarner Wine Fest aludira na to da smo svi na Kvarneru usko vezani uz organizaciju te da će svatko dati svoj doprinos organizaciji. Manifestaciju smo dugo pripremali, obilazili smo međunarodne festivale i odlučili smo jednu takvu manifestaciju organizirati u Opatiji, a drago nam je da je interes zaista velik.

Zoran Zdelar:Iza nas je puno napornog rada kako bismo u Opatiju doveli što veći broj izlagača iz Hrvatske, ali i iz inozemstva. Pogledom na popis izlagača možemo reći da smo u svom naumu i uspjeli s obzirom da će se na Kvarner Wine Festu predstaviti 85 izlagača iz čak 13 država s tri različita kontinenta čija će vina posjetitelji moći bolje upoznati, ali i degustirati. Cijena ulaznica je vrlo pristupačna, oba dana pripremili smo i Happy hour, a Opatijskim ugostiteljima bit će na raspolaganju besplatni prijevoz gostiju restorana na festival i obrnuto.

Suzi Petričić:Složit ćemo se da je vino neizostavni dio svake kvalitetne ponude i stoga je enološka raznovrsnost nešto čime se može mjeriti renome svake turističke destinacije. Ovakve manifestacije kao što je Kvarner Wine Fest imaju veoma važnu ulogu u turističkom razvoju destinacije. Vjerujem da će Kvarner Wine Fest ostvariti svoje ambicije i ciljeve, da će postati mjesto okupljanja brojnih vinara, restoratera, ugostitelja, ali i posjetitelja te da će postati mjesto na kojem se sljubljuju enološka i gastronomska ponuda.  Čestitam organizatorima na inicijativi u nadi da će manifestacija postati tradicionalna.

Marko Škarica:Hrvatskom sommelier klubu velika je čast prisustvovati na jednom ovakvom događaju koji promovira vino kao proizvod. U programu Kvarner Wine Festa pripremili smo brojne edukacije i radionice na kojima će posjetitelji moći sudjelovati i koje će voditi naši renomirani predavači. U svakom slučaju, bit će zanimljivo i za one koji o sommelierstvu već ponešto znaju, ali i za mlade ljude koji se žele s tom djelatnošću upoznati.

Vera Aničić:Grad Opatija podupire ovu manifestaciju iz više razloga, prvi je taj što se  manifestacija održava van sezone i time se sezona produžuje. Također, posjetitelje očekuje zanimljiv program za sve ljubitelje vina i za one koji će to tek postati. Ovaj je festival pozicioniran u vrijeme održavanja Gourmet priče Opatijske rivijere te smatramo kako će ovaj festival manifestaciju još više obogatiti i upotpuniti. Ovakve su manifestacije u Opatiji poželjne u kontekstu jačanja destinacije kao destinacije gastronomije.

PR

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci