Ivan Jug- najbolji sommelier Hrvatske 2020/2021.

Sommelier Ivan Jug suvlasnik zagrebačkog restorana Noel proglašen je najboljim sommelierom na 24. prvenstvu sommeliera Hrvatske koje je, u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba održano u opatijskom hotelu Palace Bellevue.

24. prvenstvo sommeliera Hrvatske počelo je izlučnim natjecanjima u Poreču i Zagrebu, još u studenom protekle godine. Kako je zbog epidemioloških razloga Prvenstvo moralo biti prekinuto odlučeno je da se njegova završnica (polufinale i finale) održi početkom prosinca ove godine.

Uz Ivana Juga, u finalu su se natjecali Josip Orišković (drugoplasirani), Dvorac Belaj te Monika Neral (treće mjesto) trenutno bez zaposlenja. Prvak – Tomislav Jug, sakupio je najviše bodova u praktičnim disciplinama finala: opisu triju vina različite stilistike “na slijepo”, prepoznavanju šest različitih svjetskih destilata, posluživanju i dekantiranju crvenog vina, ispravljanju vinske karte, kreiranju menua na temelju zadanih vina, poznavanju svijeta vina i ophođenju s gostima. Kao i prethodne godine, finalno natjecanje odvijalo se na engleskom jeziku.

Čestitamo svima!

Pripremio: Tomislav Radić

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci