Istarski sir Špin je najbolji tvrdi ovčji sir na svijetu!

Istarska Agrolaguna ima najbolji sir na svijetu u kategoriji tvrdih ovčjih sireva. Njezin Istarski ovčji sir Špin osvojio je zlato na prestižnom natjecanju International cheese & dairy awards u Velikoj Britaniji, a osim ovčjeg sira , u svojim su kategorijama briljirali i Istarski miješani sir Špin u orahovom lišću i Istarski kravlji sir Špin s tartufima s osvojenom srebrnom i brončanom medaljom.

International cheese & dairy awards je najveća svjetska platforma za promociju svjetskih proizvođača sira i mliječnih proizvoda, koja svake godine privlači više od 5.500 uzoraka sireva iz cijeloga svijeta. U svakoj kategoriji proglašena su tri najbolja sira na svijetu pa se tako Agrolaguna iz Velike Britanije vraća s tri svjetska priznanja koja potvrđuju da su istarski sirevi dio elitne skupine koju obilježava 125 godina stara tradicija najboljih u klasi.

Krunoslav Salaj

„Posebno nas raduje što se s ovog prestižnog natjecanja vraćamo sa zlatnom medaljom za Istarski ovčji sir Špin. Upravo je ovaj sir jedan od gastronomskih bisera Istre, za koji je dodijeljena zaštićena oznaka izvornosti kako bi se tržištu i potrošačima najbolje prezentirala posebnost njegove strukture i okusa. Ovo priznanje je velika nagrada za sve uključene u proizvodni proces i dokaz kako se naporan rad uvijek na kraju isplati. Za ovaj uspjeh zaslužni su znanje i posvećenost u cijelom procesu proizvodnje, od mlijeka do sira. Možemo se pohvaliti da sve sireve proizvodimo isključivo od domaćeg mlijeka, a mlijeko za ovčji sir proizvodimo na vlastitoj farmi sa 750 ovaca koja se nalazi u neposrednoj blizini sirane. Time postižemo visoku kvalitetu i autentični okus sira što su prepoznali i stručni ocjenjivači“, istaknuo je Krunoslav Salaj, voditelj u sirani Špin.

Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune, naglasila je: „U zadnjih nekoliko godina osvojili smo pregršt značajnih međunarodnih nagrada za naše sireve, ulja i vina. Sve dobivene nagrade i priznanja potvrđuju da je usmjerenost na kvalitetu, njegovanje tradicije i uvažavanje izvornosti pravi smjer za razvoj naših brendova Špin, Ol Istria, Vina Laguna i Festigia. Iznimna nam je čast što je kvaliteta naših proizvoda prepoznata od strane eminentnih svjetskih stručnjaka, a još važnije je što potrošači sve više cijene vrhunske domaće i izvorne proizvode za koje smo se mi specijalizirali i u njih ulažemo sve naše znanje i dugogodišnje iskustvo.“

Sirana Špin potpuno je posvećena tradicionalnom načinu proizvodnje koji zahtijeva puno ručnog rada, od pripreme proizvodnje do zrenja sireva. To znači da se mlijeku ne oduzima masnoća i ne rade nikakve korekcije aditivima tako da su sirevi uvijek jedinstvenog okusa. Istarski sirevi Špin proizvode se isključivo od svježeg mlijeka čiju kvalitetu kontinuirano nadzire tim Agrolaguninih stručnjaka. Istarske sireve Špin možete kupiti u svim bolje opskrbljenim maloprodajnim lancima.

Izvor: Agrolaguna

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci