Graševina a Cappella i Pjenušavi erdutski doručak u vinogradu!

Vikend posebnih vinskih događaja može početi i u četvrtak! Slavonski Brod poziva vas na originalnu vinsku prezentaciju naše najpopularnije slavonske vinske sorte graševine uz pjesmu „a cappella“ već u četvrtak 8. rujna u 19h, u petak razgledajte Brod pa se uputite prema Erdutu gdje vas navečer očekuje predstava Čudo, a u subotu ujutro u 10h dođite na Pjenušavi doručak erdutskog vinogorja u vinariji Siber. Primamljivo, zar ne? Evo detalja.

U četvrtak, 8. rujna 2022. od 19h-22h u Brodskoj Tvrđavi, u Kapelanovu stanu održat će se prvi put najoriginalnije predstavljanje graševine uz pjesmu „a cappella“ poznatog Hrvatskog pjevačkog društva Davor. Na događaju će se, u opuštenoj atmosferi predstaviti graševine iz 5 slavonskih vinogorja uz domaće zagrize, a HPD Davor će uz svaku skupinu graševina ( pjenušave, mlade, odležane, desertne) otpjevati jednu pjesmu, koja će se idealno sljubiti uz vina.

Svoj dolazak najavile su vinarije Stanić, Krauthaker, Josipović, Feravino, Antunović, Buhač i Josić. Degustaciju će voditi prof. Marija Vukelić, uz vinske entuzijaste Hrvatskog pjevačkog društva „Davor“ – Dalibora Veličkog i Dinu Klema. Vinsko glazbena prezentacija je otvorena za javnost, cijena je 150kn, s na obzirom ograničen broj mjesta rezervacije su obavezne na mail: [email protected]. Potporu događaju daju Brodsko-posavska županija, TZ Brodsko-posavske županije i TZ grada Slavonskog Broda.

U subotu, 10. rujna 2022. od 10h-13h30 u vinariji Siber održava se 3. pjenušavi doručak u Erdutskom vinogorju u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb i TZ Osječko-baranjske županije, a u sklopu popularnog događaja Wine&Bike Tour Erdut 2022. Cilj pjenušavog erdutskoga doručka je okupiti vinare i vinoljupce na neobaveznom, ugodnom druženjem uz mjehuriće i domaće slavonske specijalitete – na njihovoj destinaciji. Svoja će vina predstaviti vinarije Siber, Erdutski vinogradi, Brzica, Antunović, Royal Hill.

Pjenušava vina točit će se na početku događaja uz slavonski doručak do 12h, a u 12h30 na programu je „En primeur vrhunskih erdutskih vina“ kada će svaki vinar ponuditi premijeru jednog novog vina vinarije.

Cijena Pjenušavog erdutskog doručka je 80kn (uz potporu TZ OBŽ), broj mjesta je ograničen, rezervacije su obavezne na mail: [email protected].

Nakon Doručka, gosti mogu otići na ručak u obližnje restorane u Erdutu, Aljmašu, Dalju (uz vlastite rezervacije)i sami dalje istraživati vinogorje. Poziv na vikend-događaj uputila je i direktorica TZ OBŽ, Ivana Jurić: »Wine & Bike Tour Erdut« je manifestacija koja već devetu godinu privlači velik broj hedonista u Erdutsko vinogorje, smješteno na najpopularnijoj Eurovelo biciklističkoj ruti Dunav.

Dionizijska je to svečanost kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja i zadnje dane ljeta na obalama Dunava. Ovogodišnji Wine & Bike održava se od 9. do 10. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogat dramski i glazbeni program; biciklističko – vinska utrka, a dodatna atrakcija je koncert Ramba Amadeusa u Erdutskim vinogradima. Više na: https://www.facebook.com/WineBikeTourErdut

PR: Zlatne riječi, Marija Vukelić, prof.

Foto: Julio Frangen

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci