Bliži se 11. izdanje festivala PINK DAY Zagreb

Ovogodišnji festival donosi brojne novitete, radionice i predavanja.

U Laubi je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen 11. Pink Day festival koji će se održati u Laubi u subotu 20. travnja od 11 do 20 sati, gdje će biti prisutno više od 150 etiketa rosé vina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske i drugih zemalja, izlagači maslinova ulja na „Green in Pink“ powered by HTZ festivalu te izlagači na mini festivalu „Pink Mixology“ gdje će posjetitelji moći kušati ružičaste koktele.

Direktorica i osnivačica Pink Day Zagreb festivala Sanja Muzaferija u predstavljanju programa istaknula je da je ovogodišnja zemlja partner festivala Mađarska. Prisutnima se obratio i kulturni ataše u Hrvatskoj Mađarskog kulturnog centra – Instituta Liszt, Thuróczy Zoltán, a uz njega okupljenima se u ime Hrvatske turističke zajednice obratila Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda.

Nakon službenog dijela konferencije u partnerstvu s vinarijom Kutjevo prezentirani su vrhunski Rosé 2023. i Rosé Premium 2023., a na samom početku prisutni su kušali Kutjevo rose pjenušac koji je sve oduševio. Uzvanici su uživali i u ukusnim slanim i slatkim zalogajima za koje se pobrinula slastičarnica Amelie.

Jedini hrvatski festival ružičastih vina PINK DAY Zagreb pripremio je i ovoga puta bogat i raznolik program s čak osam radionica i Masterclasseva.

Mateja Domitrović, Sanja Muzaferija i Matko Kovačić

Program festivala će se održavati i u tjednu prije festivala 16. i 17. travnja. Masterclass „Roséi novog svijeta“ – powered by PBZ Card Premium Visa & Nexi zakazani su za 16. travnja u Bornstein wine baru, a 17. travnja slijedi nekoliko izvrsnih radionica u Mađarskom kulturnom centru.

– Institut Liszt na Europskom trgu: Masterclass „Mađarski roséi“ – powered by Mađarsko veleposlanstvo; radionica “Elegancija roséa: vina Belje i slastice u društvu Roberta Hromalića“ – powered by Belje te radionica „Sve o jednoj čaši“ – powered by Riedel.

Tijekom festivala 20. travnja u Laubi će se održati nekoliko radionica: radionica „Maslinova ulja“ powered by JGL, zatim masterclass „All About Rosé: Katherine Cole“ – powered by HTZ, koji će održati posebna gošća Katherine Cole koja stiže iz Amerike, a svojom knjigom „Rosé All Day“ je pokrenula svojevrsnu svjetsku „ružičastu vinsku revoluciju“. Radionica „Pink mixology“ – powered by Rossi bavi se pink koktelima, a u tu je i zanimljiv Okrugli stol „10 godina vrhunskog maslinarstva u Hrvatskoj“ – powered by HGK, koji moderira poznata „lovkinja“ Morana Zibar. Službena voda festivala Romerquelle pripremit će udoban lounge u kojem će se posjetitelji moći odmoriti i osvježiti uz Romerquelle vodu.

 

PINK DAY Zagreb festival će i ove godine nagraditi najljepša izlagačka mjesta, pa će Lauba tijekom festivala opet biti okupana rosé detaljima, cvijećem, balonima i ukrasima, a za nagrade najkreativnijih izlagača pobrinuli su se partneri festivala; Embassy koji će darovati pink gradski bicikl, Croatia by the glass osigurava izlet u jednu divnu vinariju, Riedel čaše osigurava Miva Galerija vina, a tu je i Ikea paket s posebno izabranim roza artiklima.

PINK DAY je ponosan da među svoje partnere ubraja: PBZ Card Premium Visa – koji festival prate od prvog izdanja, zatim NEXI, Romerquelle kao službena voda festivala, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, JGL- Jadran Galenski laboratorij, Talijansko hrvatska gospodarska komora, Ikea, Riedel, Amelie, Esplanade Zagreb hotel, Mađarski kulturni centar – Institut Liszt.

Zrinka Jelić Belinić uz rozi Embassy bicikl

S obzirom na to da se festival održava u Laubi – kući za ljude i umjetnost, gosti tijekom festivala bit će Kolekcionart.com, digitalna platforma na kojoj se zaljubljenici u umjetnost u bilo kojem trenutku, bilo gdje se nalazili, mogu upoznati s mladim hrvatskim umjetnicima i u nekoliko koraka kupiti njihova umjetnička djela koja im se zatim dostavljaju na kućnu adresu. Kolekcionart ima i galeriju u Zagrebu, a priprema zanimljivu mini izložbu za subotu na Pink Day festivalu.

 

Više informacija o radionicama i prijavama možete doznati putem e-maila na [email protected], a sve o rasporedu festivala, izlagačima i partnerima na društvenim mrežama festivala Pink Day te na web stranici www.pinkdayzagreb.com

Izvor: Promo Pink Day Festival

foto: Rene Karaman

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci