Bili smo na ZEOTEX radionici – Znate li da zeolit ima veliku ulogu kad govorimo o zdravoj hrani?

O zeolitu, mineralu budućnosti puno se govori u proteklo vrijeme kao o brzom, jednostavnom i zdravom rješenju kad je naše zdravlje u pitanju. Neki ovaj prah koriste za njegu lica i tijela, neke njime peru svu hranu koju koriste, neke upravo ovim mineralom njeguju unutrašnjost ustiju i zube.

Možda ne znate o zeolitu ništa osim da je posudica praha skupa i da u nama susjednim zemljama postoje velika pakiranja po tri puta povoljnijoj cijeni. Prije nego li vam predstavimo zeolit koji je na naše tržište došao kao posljedica dugogodišnjeg istraživanja, reći ćemo vam par zanimljivosti koje morate znati o ovom mineralu.

Važno je znati da ovaj mineral da bi djelovao blagotvorno na naše tijelo i zaštitio nas od toksina i štetnih tvari mora biti kvalitetan s visokim udjelom aktivne tvari zeolita i njegove čestice moraju biti sitne kako bi na štetne tvari u organizmu djelovale poput kaveza. Na tržištu su tako zeoliti različite kvalitete, s krupnim česticama koje nas ne štite, a koje na sebe vežu sve minerale i vitamine iz tijela. Tako se može dogoditi da nakon korištenja neprovjerenog zeolita padne imunitet, nestane željeza iz tijela, prorijedi vam se kosa. Zvuči nevjerojatno, ali i to je istinito!

Vanja Horvat, direktorica tvrtke Mavex na domaće je tržište dovela Zeotex, zeolit s 96% klinoptilolita (aktivna tvar zeolita) koji ima široki spektar djelovanja. Prodaje se u manjim ili većim pakiranjima ( u web shopu ili dm-u) , a ono što oduševljava je činjenica da s njime možete napraviti puno toga i tako poboljšati kvalitetu života. Kako bi se u to uvjerili, ali i isprobali Zeotex na tipično ženski način, zamolili smo Vanju da gostuje na 11. Women’s days by modniALMAnah eventu koji se održao na Medvedgradu. U ovoj srednjovjekovnoj utvrdi Vanja je tako pokazala što se sve može napraviti s ovim zelenkastim prahom i sve ‘recepte’ potkrijepila savjetima kako što djeluje na naše tijelo i kako se sve ovaj mineral može koristiti pa tako i u kuhinji.

Naravno, osim regeneracije tijela, kože i kose, ono što je nama zanimljivo je svakako činjenica da se Zeotex primjenjuje i u gastronomiji. Naime, naša hrana treba detox! Možda ni to niste znali, ali da – i hrana treba detox.

Pojasnimo. Pesticidi su izvor teških metala koji oksidiraju u organizmu te služe kao hrana virusima, posljedično, virusi luče neurotoksine koji su uzročnici niza poremećaja središnjeg vegetativnog sustava, kao i ostalih vitalnih organa.

Zeotex ima nevjerojatnu sposobnost eliminiranja i nakupljanja herbicida, insekticida, teških metala i drugih tvari koje su za naš organizam izuzetno štetne. Upravo zato prije konzumacije voća, povrća, riže i raznih žitarica u posudi vode u kojoj perete namirnice dodati 2 mjerice Zeotexa. Ostaviti namirnice da odstoje u vodi sa zeolitom 15-20 minuta.

Ovdje možemo spomenitu i dentalnu higijenu Zeotexom kako biste iz ustiju uklonili toksine! Ovaj postupak ćete napraviti jako jednostavno- navlaženu četkicu umočite u prah Zeotexa nakon što ste na klasičan način oprale zube. Kružnim pokretima četkajte zube i desni kako bi zeolit došao u što bolji kontakt sa zubnim mesom gdje se zadržavaju razni toksini, bakterije i druge štetne tvari. Kako napraviti Zeolit ‘pastu za zube’? Izmiješati Zeotex i vodu u mjeru (omjeru) 3:1 kako bi se formirala zeolitna pasta.

U svakodnevnoj njezi usne šupljine možete koristiti i Zeolitnu vodicu za usta koju ćete napraviti na brz i jednostavan način- pomiješajte 1 mjericu zeolita u čaši vode (1,5-2 dcl). Nakon pranja zubi, promućkajte vodicu u ustima barem 10-15 sekundi pa ispljunite.  Zeolit je odličan u neutraliziranju neugodnog mirisa, pogodan je za korištenje ujutro i navečer.

No kako nam svima treba malo odmora i relaksacije i ako ste pod stresom, možete napraviti Zeolitnu kupku! Znamo da boravak u vodi utječe na pravilan rad srca i pluća te potiče zdravu cirkulaciju. Kupka djeluje blagotvorno na živčani sustav, reducirajući osjećaj stresa i anksioznosti. Zeolitna kupka jako dobro djeluje detoksikacijskim svojstvima na štetne vanjske utjecaje – toksine, teških metale, alergene, kancerogene i ostale štetne tvari koje svakodnevno ostavljaju tragove na našoj koži.

Kako napraviti kupku?

Na svakih 5 l tople vode dodati 4 mjerice Zeotex zeolita. Po želji, može se dodati i prirodno esencijalno ulje. U kupki se opuštajte barem 15-20 minuta, a nakon kupke nastaviti s uobičajenom njegom tijela.

Više o Zeotex Zeolitu pročitajte OVDJE

foto: Nikola Zoko

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci