Adventski kalendar, ali s pivama

U velikom pivskom svijetu ljubitelji zlatnog soka imaju dodatni razlog da s nestrpljenjem čekaju doba božićnih blagdana i da u njemu u potpunosti uživaju.

Kad police pivskih dućana zatrpa more svečano opremljenih specijalnih piva, znamo da ulazimo u samu završnicu godine.

A tamo je svoje mjesto već izborio i ustalio pivski adventski kalendar. Po uzoru na one dječje table s prozorčićima na kojima su datumi adventa – toga vremena iščekivanja Božića – pa svakog dana valja otv oriti pripadajući prozorčić, a ispod njega je drugačija čokoladica – sada i pivovare i distributeri piva rade takve pivske kalendare: u kutiji su dvadeset i četiri niše, pa svaki dan otvorite po jednu, a u njoj nađete bocu drugog pivskog specijala.

Na tržištu Njemačke i Austrije treću godinu za redom pivopijama je dostupan adventski kalendar tvrtke Kalea. Paketi su različiti – u svakoj zemlji sastoji se od domaćih specijaliteta. Na samom paketu naznačena su 22 piva koja se unutra nalaze (ali dakako ne znate na kojem je mjestu koje), a tu su još dva pivska iznenađenja. Boce su male, 0,33 litre, a cijena paketa je 39,90 eura.

Uz verziju s pivima iz Njemačke i Austrije, postoji i treća – međunarodna, a firme koje žele mogu od adventskog kalendara napraviti vlastiti blagdanski poklon, te dati da se na omot otisne njihov logo.

Adventski kalendar

Izvor: Pivnica

Prethodni članak
Sljedeći članak
spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci