3. Zalazak u vinogradu Meridiane Slavonice spojio glazbu, vino i fotografiju

Hedonistički događaj u vinogradu uz vina i umjetnost okupio stalne goste i nove ljubitelje vina, uz glazbu Ante Gele i prijatelja.

3. Zalazak u vinogradu održan je u petak, 16. lipnja, u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica i tvrtke Zlatne riječi te podršku TZ Brodsko-posavske županije. Ovogodišnja posebna atrakcija bio je izletnički vlak koji je putnike iz Zagreb besplatno doveo u Brodski Stupnik i nakon događaja vratio u Zagrebu.

Dodatno iznenađenje bila je prva vinska radionica u vlaku – Graševina na tračnicama. Zalazak se održao, kao i prijašnjih godina, u zelenilu vinograda vinarije Galić, domaćina ovoga događaja, a uz vinare, nazočilo je stotinjak gostiju koji su uživali u vinima, pogledu na vinograde i glazbi Gele i prijatelja.

Zalazak u vinogradu“ projekt je promocije vinogorja s nekoliko vinara, a obuhvaća tri važna segmenta za uživanje – vina, glazbu i lijepo okružje koje poziva na fotografiranje, a s kojim je i osmišljen nagradni foto-natječaj odabira najljepše fotografije zalaska sunca toga predvečerja. Zalazak Meridiane Slavonice se predstavio s vinarijama Galić, Vučković, Jurković, Jakob i Grozdanović, koje su svojim vinima sudjelovale na vinskoj radionici prof. Vukelić „Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja“ i na samim izlagačkim mjestima. Posjetitelji su mogli kušati vina tradicionalnih sorata koje se ovdje uzgajaju: graševinu, chardonnay, pinot bijeli, rajnski rizling, cabernet sauvignon, cabernet franc te merlot – u bijelim, ružičastim i crnim varijantama te mirnim i pjenušavim izdanjima.

Poznati glazbenik Ante Gelo sa svojim je prijateljima započeo koncert originalnim genijalnim uvodnim instrumentalom Oliverove Molitve za Magdalenu, a svojim glasom i pjevanjem oduševila je i pjevačica Bruna Oberan.

Ante Gelo

Iako je bila najavljena kiša, oblaci su se razišli i razdragani su posjetitelji dočekali željeni zalazak za nagradni foto-natječaj. Zadatak im je bio svojim mobitelima „uloviti“ najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu s autentičnom atmosferom (vinogradi, trsje, glazbenici, čaša vina, osmijesi uz zalazak sunca).

Sudionici nagradnog natječaja su fotografije trebali objaviti na svojim Facebook profilima s oznakom #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica.

Pobjednička fotografija autorice Danielae Kuzmić Domorad

U 21h stručna komisija fotografa i novinara (Julio Frangen, Vlado Šestan, Sunčana Barušić) odabrala je najljepšu fotografiju koja će biti tijekom sljedećih mjesec dana naslovnica FB stranice Meridiana Slavonica. Najbolju fotografiju snimila je Daniela Kuzmić Domorad osvojivši tako nagradu: noćenje za dvoje u villi Melani u Oriovcu.

Nakon zalaska je restoran Stupnički dvori pripremio večeru „Okusi Graničarskog Posavlja“ s Galić vinima. Nakon boravka u prirodi, nazočni su tako nastavili uživati i u restoranu s domaćom hranom i u ugodnom društvu, do dugo u noć.

Neki su ostali i sutradan istražiti vinograde Galić i druga naselja Meridiane Slavonice, naglasivši da jedva čekaju i sljedeće izdanje Zalaska u vinogradu. Više informacija: Mateja Pejanović, direktorica TZ Meridiana Slavonica: [email protected].

Autor: Marija Vukelić, prof.

Foto: Julio Frangen

Daniela Kuzmić Domorad (pobjednička fotografija)

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci