2. festival Vina Bregovite Hrvatske – BregFest

Na festivalu će se predstaviti 60 vinarija s više od 300 vina, od kojih je dio nagrađen na prestižnom ocjenjivanju Decanter 2023. u Londonu.

U zagrebačkoj Laubi, idući petak, 20. listopada, održat će se 2. Festival vina Bregovite Hrvatske, vinske regije koja uključuje vinogorja Zagorja i Međimurja, Prigorja i Bilogore, Plešivice, Pokuplja i Moslavine.

Uz vinarije predstavit će se nekoliko agroturizama s ponudom tradicionalne hrane. Ponudu festivala upotpunit će izložba naziva Od bobice do kupice, 3 vinske radionice te pop-up prodavaonica vina Bregovite Hrvatske. Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne.

Udruga vinara i vinogradara Bregovita Hrvatska osnovana je 9. srpnja 2019. godine radi unapređenja vinogradarstva i vinarstva te promidžbe vina regije Središnja bregovita Hrvatska.

Vinarija Štampar (foto: Tonka Hohnjec, GricGric)

Udruga okuplja vinare s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Zagreba, Karlovačke županije, Koprivničko-križevačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Međimurske županije, Sisačko-moslavačke županije, Varaždinske županije i Zagrebačke županije.

Vidimo se u Laubi!

Izvor: Udruga vinara i vinogradara Bregovita Hrvatska

foto: Gric Gric

Naslovna fotografija: Vinarija-OPG Ankica Gašparec, Dišnik

 

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci

00:07:38
00:11:55

Sarma