Voćni i povrtni sokovi najbolji su način prirodnog samoliječenja

Nedostatak vitamina ponekad se može očitovati kao depresija. Srećom, kad se ubace dodaci prehrani i započne cijeđenje sirovog soka, dolazi do preokreta, tvrde znanstvenici…

Voće i povrće bez termičke obrade najbolje je u obrani organizma od raznoraznih kroničnih bolesti. Ako vam se ne da žvakati, uvijek od sastojaka koje nađete u frižideru možete smiksati sok. Takva “životna” hrana daje energiju, rasterećuje probavu, i može pridonijeti dugotrajnijem životu, piše NaturallNews. Zasto prije nego vas zatekne proljeće s pokojim kilogramom viška, nabavite blender ili barem iz ormarića izvucite cjedilo za agrume. Vjerujte, tijelo će vam biti zahvalno…

1. “Izliječit” ćete crijeva. Gastrointestinalna disfunkcija danas prati mnoge ljude “podvrgnute” modernom načinu života, pa bi rješenje za pokretanje crijeva i probave mogli biti sirovi sokovi. Oni pomažu pri liječenju oštećenog tkiva, te eliminiraju štetne toksine i bakterije iz debelog crijeva.

2. Nadomjestit ćete manjak hranjivih tvari. Manjak hranjivih tvari lako se može nadomjestiti svježim sokovima. Izvor su lakoprobavljivih i brzo dostupnih vitamina, minerala i drugih tvari, no trebalo bi ih piti vrlo polako. Sokovima ćete jednostavno smanjiti rizik od pojave kardiovaskularnih bolesti ili raka.

3. Spriječit će se nastanak stanica raka. Učinkovit način borbe protiv raka su svježe cjeđeni sokovi jer sadrže koncentrirane doze hranjivih tvari izuzetno učinkovitih u toj borbi. Zašto? Konzumirajući voće ili povrće u izvornom obliku, zvačući, vjerojatno nećete unijeti toliko nutrijenata. Sokovi sadrže fitokemikalije i vitamine u obliku u kojem ih tijelo lakše apsorbira.

4. Reducirat će vam se težina. Sokovi će vam zasigurno pomoći u mršavljenju. Osim što će vam količinski popuniti želudac i držati vas sitima, počet ćete gubiti masne naslage i time spriječiti moguć razvoj srčanih bolesti, dijabetesa ili bolesti jetre i žučnog mjehura koje su povezane s pretilošću i debljinom.

5. Popravit će vam se raspoloženje. Smatra se da mnogi mentalni poremećaji mogu nastati uslijed nedostatka hranjivih tvari. U ovom slučaju vitamini igraju ključnu ulogu u organizmu jer djeluju kao katalizatori u tijelu – ubrzavaju kemijske procese važne za opstanak i funkciju mozga, objašnjava Hyla Cass u knjizi St. John’s Wort: Nature’s Blues Buster.

Izvor: Večernji list

Posjetite i pretplatite se na naš kanal

RECEPTI, SAVJETI, DOGAĐANJA I ZANIMLJIVOSTIspot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci