VinIstra

Vinistra – izložba vina i vinarske opreme regionalna je i međunarodna izložba vina i opreme za vinogradarstvo i vinarstvo. Izložba se već tradicionalno održava u Poreču i svake godine sve većim interesom, kako na natjecateljskom tako i na izlagačkom dijelu izložbe, potvrđuje svoj značaj. Osim vina, na Vinistri se ocjenjuju maslinova ulja i rakije. Tijekom tri dana trajanja izložbe desetak tisuća ljubitelja vina kuša i istražuje vinski svijet Istre.

Cilj Vinistre je povećanje kvalitete istarskih vina, promocija vinske kulture i afirmacija vina u Istri i šire; predstavljanje vinara, proizvođača rakija i maslinovog ulja, koji se, osim stvaranja novih poslovnih kontakata, također upoznaju s posljednjim trendovima i mogućnostima u proizvodnji i promociji.

U želji da Vinistru ‘izvedemo’ iz dvorane Žatika, već nekoliko godina zaredom porečki ugostitelji za vrijeme trajanja manifestacije gostima nude posebno osmišljene menije te vina izlagača po promotivnim cijenama. Vinistra i Grad Poreč na taj način posjetiteljima Vinistre pružaju mogućnost da u eno-gastronomskim događanjima uživaju u cijelom gradu, a s Vinistrom prijateljuju restorani Divino, Gourmet, Sv. Nikola, L’insolito i Villa romana.

Kako je Vinistra zakoračila u svoje dvadesete ne smijemo zaboraviti na noćnu zabavu i Vinistra After Partyje u porečkim barovima Epoca i Papillon. U društvu vinara i uz odličnu glazbu atmosfera Vinistre traje do ranih jutarnjih sati!

Izložba se sastoji od ocjenjivačkog i izlagačkog dijela, a osim vina na Vinistri se ocjenjuju maslinova ulja i rakije. Tijekom trajanja izložbe više tisuća ljubitelja vina kuša i istražuje vinski svijet Istre, a na popratnom gastronomskom kutku izložbe, Vinistra Gourmetu, posjetitelji mogu kušati razne delicije domaćih i svjetskih chefova sljubljene s vinima naših izlagača.

Konstantno povećanje broja uzoraka autohtonih sorti pristiglih na ocjenjivački dio izložbe, sve viša razina kvalitete prosječnog uzorka vina na ocjenjivanju i svake godine poneko novo ime nagrađeno od stručnog žirija potvrda su da Istra neprestano napreduje u kvaliteti vina te se potvrđuje kao top eno-gastronomska destinacija.

 

11.-13.05.2018.  Poreč, Žatika

Najbolji istarski vinari kažu da se vino radi u vinogradu, ali potrebno je posebno umijeće sačuvati ono najbolje iz grožđa i ugraditi to u vino. Svake godine, rezultate svoga truda i znanja, istarski vinari i vinogradari prezentiraju na tradicionalnoj izložbi Vinistra.

Prethodni članak
Sljedeći članak

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci