Turopolje u znaku dobre kotlovine!

Nedjelja u Velikoj Gorici bila je u znaku kotlovine i manifestacije Gastro Turopolja!

Turopoljska eno-gastro bajka održala se u Velikoj Gorici u nedjelju, 14. listopada i privukla je brojne posjetitelje.

I ove je godine na Nedjeljni turopoljski ručak bio velik odaziv.

17. Gastro Turopolja i ove je godine polučio velik interes građana, ali i svih zaljubljenika u dobru kotlovinu, slastice, ali i mnoge druge prehrambene proizvode Turopoljskog kraja.

 

Ovogodišnji Nedjeljni ručak privukao je brojne ekipe u kojem su u pripremi kotlovine sudjelovali učenici Srednje strukovne škole Velika Gorica za zanimanje kuhar i konobar uz tehničku podršku Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice te brojnih DVD-ova i udruga.

U subotu se održao Craftyyard festival – festival craft piva pa su i ljubitelji ovog pića mogli uživati u posebnim i bogatim ponudama. Također, 11. listopada, održana je i promocija filma “Žganci”, autorice Romane Rožić.

Nije izostala ni bogata ponuda slastica…

Bogata gastronomska izložba jela poznatih velikogoričkih ugostitelja i gostiju, vrhunska vina poznatih slovenskih vinara, proizvodi od meda, suveniri te još mnoga toga, mogli su se razgledati, kušati i kupiti na izložbenim štandovima u nedjelju kod Muzeja Turopolja.

Vesela nedjeljna atmosfera zaokružila je ovu manifestaciju kao uspješnu i dobro osmišljenu ideju Turističke zajednice Velike Gorice s cijem prezentacije svojih autohtonih proizvoda, ali u u prvom redu gastronomske baštine.

Gastro Turopolja svakako trebate uvrstiti u popis manifestacija koje ne smijete propustiti! Volite li dobru kotlovinu, ovo je pravo mjesto za Vas!

Gastro Turopolja – bogatstvo okusa i mirisa!

Photo: Gric Gric

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci