Toke i trofeji najboljima na gala eventu 5. ožujka

U hotelu Esplanade, Ana Grgić i Igor Jagodic, trofejni G&M chefovi iz Hrvatske i Slovenije, pripremit će svečanu večeru za 150 kuhara iz restorana koji su ušli u prestižni gastronomski vodič.

Najbolji hrvatski chefovi godine po izboru Gault&Millau Croatia 2019 bit će poznati 5. ožujka. 

Jedan od dva najprestižnija svjetska gastronomska vodiča i jedini koji ima posebno izdanje za Hrvatsku, Gault&Millau dodjeljuje godišnje Trofeje chefovima koji su se istaknuli svojim kuhanjem i kulinarskom filozofijom.  Nisu to nužno chefovi najelitnijih restorana, već oni koji su kreativni, ali ne robuju gastronomskim trendovima, koji su inovativni, ali poštuju tradiciju svoga kraja, koji poznaju suvremene kulinarske tehnike, ali kuhaju s velikom dozom emocija jer „osjećaju“ namirnice. To je vizija vodiča Gault&Millau koji oduvijek teži otkrivanju novih talenata,  te se već više od pedeset godina zalaže za nekonvencionalnu kuhinju. Upravo je dvojac Gault&Millau 1972. izmislio pojam „Nouvelle cuisine“ i pokrenuo revoluciju u francuskoj gastronomiji.

Ovogodišnji hrvatski dobitnici Gault&Millau Trofeja bit će proglašeni na gala eventu, u Hotelu Esplanade, u Zagrebu, povodom izlaska drugog izdanja vodiča.

Dugo iščekivana noć kulinarskih Oscara, koja je lani bila najveći skup hrvatskih chefova, održat će se u Smaragdnoj dvorani hotela, a četveroručnu gala večeru pripremit će dvoje nagrađenih chefova: chef Hotela Esplanade, Ana Grgić, koja je lani osvojila Trofej velikog chefa sutrašnjice hrvatskog vodiča i chef Igor Jagodic, iz ljubljanskog restorana Strelec, koji je nedavno proglašen chefom godine 2019 prvog Gault&Millau vodiča za Sloveniju.

„Koliko toka smo dobili?“ najčešće je pitanje restorana kojima Gault&Millau kuharske kapice predstavljaju  potvrdu njihove kvalitete i snažan poticaj da budu još bolji. Gault&Millau Croatia 2019 ocijenit će 150 restorana, 70 POP lokala, te predstaviti 111 vina i 25 vodećih hotela iz svih krajeva Hrvatske. Vodič je dvojezičan (na hrvatskom i engleskom) te je namijenjen domaćim ljubiteljima dobre hrane i finih vina, te stranim turistima, koji sve češće traže destinaciju zbog wine&gourmet doživljaja. Gault&Millau im nudi pouzdane recenzije restorana za različite prigode i svih cjenovnih kategorija. „Luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni“ geslo je Gault&Millau vodiča koji je svoj kredibilitet i međunarodni prestiž stekao na nezavisnim, kompetentnim i anonimnim inspektorima koji ocjenjuju kvalitetu restorana prema strogo definiranim međunarodnim standardima.

Osim u tiskanom vodiču, svi će restorani biti prisutni na G&M web stranicama (2.000.000 globalnih  korisnika i 6.000.000 pregleda) i G&M besplatnoj aplikaciji (500.000 globalnih korisnika).

Nedavno je Gault&Millau prešao u ruke novih vlasnika. Jacques Bally i njegovi ulagač na čelu s Vladislavom Skvortsovim, preuzeli su uglednu francusku kompaniju s namjerom da osnaže međunarodnu mrežu. Jacques Bally, nekadašnji šef sektora za savjetovanje grupe Ducasse, zamijenio je dosadašnjeg predsjednika Cômea de Chériseyja na čelu tvrtke. „Ostat ću vjeran izvornim vrijednostima i temeljima koje su ustanovili osnivači Gault&Millau-a, popularizirajući Nouvelle cuisine. Čekaju nas veliki projekti u Francuskoj i inozemstvu”, izjavio je Bally.

PR

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci