Seminar o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s partnerskim institucijama Ministarstvom poljoprivrede i Agencijom za zaštitu tržišnog natjecanja organizira seminar o novostima koje je donio novi temeljni zakonodavni okvir koji definira pravila i sustav mjera za sprečavanje nametanja nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

Seminar na kojem će se predstaviti Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom, održat će se u petak 24. svibnja 2024. u 10 sati u Vijećnici HGK, Rooseveltov trg 2, Zagreb

Predavači: 

  • Vlatka Vrkić, voditeljica Odjela za ekonomska pitanja utvrđivanja nepoštenih trgovačkih praksi, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja
  • Tajana Blagojević, samostalna savjetnica u Odjelu za pravna pitanja utvrđivanja nepoštenih trgovačkih praksi, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede (imena će se naknadno objaviti).

Ukratko o seminaru:

Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom objavljen je u Narodnim novinama br. 27/2024, koji je stupio na snagu 14. ožujka 2024. donosi niz novosti za sve sudionike lanca opskrbe te su i postojeće odredbe Zakona dorađene radi boljeg pojašnjenja.

U hrvatskoj praksi Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom je u punoj primjeni od travnja 2018. Cilj zakona je uspostava, osiguranje i zaštita poštenih trgovačkih praksi kojima se štite sudionici u lancu opskrbe hranom. Od podzakonskih akata, od 2021. je na snazi Pravilnik o poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, pokvarljivim te proizvodno i tržišno osjetljivim poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima.

Nositelj Zakona i Pravilnika je Ministarstvo poljoprivrede, a za provedbu nadležna je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

Seminar je namijenjen svim sudionicima u lancu opskrbe hranom: proizvođačima, otkupljivačima, prerađivačima, trgovcima na veliko i trgovcima na malo poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima te ostalim zainteresiranim tvrtkama koje žele unaprijediti svoje znanje te profesionalno prate ovu temu.

Seminar se preporučuje djelatnicima tvrtki u odjelu nabave, odjelu pravnih poslova te komercijalnim službama, ali i odvjetnicima.

Očekivano trajanje edukacije je do 12.00 sati.

Prijava sudjelovanja je obavezna putem Digitalne komore, najkasnije do 21. svibnja, do 12 sati.

Broj polaznika je ograničen.

Pitanja za predavače možete poslati do 21. svibnja: [email protected] .

Za poslovne subjekte koji plaćaju članarinu HGK, sudjelovanje je uključeno u članarinu, dok je za tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK, obrte i druge nečlanice potrebno uplatiti kotizaciju.

  • za tvrtke koje plaćaju članarinu HGK, vrijednost kotizacija bilježi se kao konzumirana usluga iz plaćene članarine u iznosu 250 €
  • za tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK, kotizacija po sudioniku iznosi 250 €  + PDV

Više informacija o dobrovoljnom članstvu možete zatražiti putem maila [email protected]  .

Kontakt za više informacija: 01/4561 514

Ukoliko niste registrirani na Digitalnu komoru, možete se registrirati ovdje kako biste na vrijeme primili obavijesti i informacije o svim edukacijama koje provodi Sektor za trgovinu.

Upute za registraciju na Digitalnu komoru možete pronaći ovdje.

Izvor: HGK

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci