Rozi sake

Nešto novo bio bi i običan sake, doduše vjerojatno da bi za neke egzotično bilo i da se uopće sjete poklona za Valentinovo. Gospodin i destiler, Nakano Shuzo, sa srdačnim smješkom predstavlja svoje remek-djelo u proizvodnji sakea.

Dodatno mu smješak rasteže činjenica da je spreman za isporuku upravo prije dana zaljubljenih, što mu gotovo garantira dobru prodaju. Ovaj neprozirni ‘Plum Pink’ (šljiva rozi) pastelno obojani sake postao je vrlo popularan prošle godine za Valentinovo.

Svi sastojci su proizvedeni u okolici grada Kitsuki u Oita Prefekturi (Japan). Neobično roza boja je potpuno prirodna i nastaje tijekom fermentacije pod utjecajem ‘crvenih kvasaca’. Sama fermentacija je složena, obzirom da je razmnožavanje crvenih kvasaca znatno slabije od ‘normalnih’. ‘Plum pink’ sake spada u kategoriju nigori zake, što znači da nije filtriran, što mu i daje neprozirni karakter. Preporučuje ga se poslužiti ohlađenog (za razliku od bistrog sakea koji se često zagrijava prije konzumacije). Također je preporučljivo da se nakon otvaranja konzumira čitav sadržaj boce, jer oksidacijski procesi brzo mijenjaju okus ovog pića. Ova činjenica mogla bi objasniti malu zapreminu nigori zake boce od 360ml. Cijena bočice kreće se oko 50Kn.

Prema navodima izvršnog direktora tvrtke – g. Atsushi Nakana, ovaj poseban sake je: ”Slatkog okusa i preporuča se ženama”. Također ističe da je prikladan aperitiv te se dobro sljubljuje s slatkim jelima. Sudeći prema ovim navodima, rozi sake mogao bi biti idealna kapljica za romantični desert za Valentinovo.

Izvor: http://www.gricni.com

Prethodni članak
Sljedeći članak

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci