Počeo je Weekend Food Festival

Weekend Food Festival, regionalni festival gastronomije i prehrambene industrije službeno je otvoren! Ovog vikenda Stara tvornica duhana u Rovinju postaje središte sveg onog što intrigira nepce i osjetila, a posjetitelje očekuju zanimljiva predavanja i paneli, poučni masterclassovi, gala večere, show cooking i još mnogo toga u režiji nekih od najvećih imena svjetske i domaće kulinarske scene kao što su Ricard Camarena, Eduard Xatruch, Ana Roš, Eneko Atxa, Deni Srdoč i brojni drugi.

Najveća imena i najaktualnija pitanja prehrambene industrije

Put svjetske prehrambene industrije počinje daleko prije dolaska u kuhinju, a na Weekend Food Festivalu snage će udružiti neki od najistaknutijih predstavnika ove sveobuhvatne industrije, od same proizvodnje i opskrbnih lanaca do virtuoza koji stoje iza kulinarskih majstorija s naglaskom na održivost – pojam koji je proteklih godina postao neizostavan u svim industrijama. Upravo na tragu održivosti, Ricard Camarena, Ana Roš, Hrvoje Kroflin i Deni Srdoč zajedno s programskim direktorom festivala Hrvojem Petrićem, postavili su temelje za održivu budućnost gastronomije.

„Primjereni uvjeti rada su bitni, kao i balans između privatnog i poslovnog života, jer za inovativne pristupe i pažljivost bitan je i unutarnji sklad ljudi uključenih u procese. Za mene održivost nije pitanje budućnosti, već sadašnjosti“, istaknuo je Ricard Camarena.

Osim kako djelovati održivo, posjetitelji će imati priliku i iz prve ruke čuti kako recenzije utječu na čitav niz čimbenika kad su u pitanju restorani, od jednog od najrenomiranijih domaćih kuhara Mate Jankovića i poznatog gastro novinara Davora Butkovića.

 

Neka od najvećih imena domaće prehrambene industrije, glavni izvršni direktor Fortenova Grupe Fabris Peruško, predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač te predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, analizirali su proizvodnju hrane u Hrvatskoj te odgovorili na pitanje možemo li bolje. Najveće hrvatske kompanije u prehrambeno-prerađivačkoj industriji već koriste tehnološku i proizvodnu sofisticiranost te su usmjerene održivom načinu poslovanja i specifičnim zahtjevima potrošača.

Unatoč snažnom utjecaju globalnih promjena, krvna slika prehrambene industrije u Hrvatskoj sve je bolja, a osim dodatnih mogućnosti korištenja europskih sredstava, ponovni rast stanovništva svakako bi poboljšao cjelokupno stanje, zajednički su zaključili lideri hrvatske prehrambene industrije.

Chef Eneko Atxa na Weekend Food Festival javio se video prijenosom uživo iz Baskije. „Kao chef bitno je da imate prostora i mogućnosti svakodnevno istraživati i eksperimentirati, a uz održivi i lokalni pristup to nije uvijek jednostavno“, istaknuo je Eneko, koji je opisao i kako izgleda posjet njegovom zanimljivom i jedinstvenom restoranu, Azurmendi, u kojem gosti imaju priliku zaviriti u kuhinju – nešto što je u mnogim restoranskim kuhinjama veliki tabu.

Weekend Food Festival i ove godine svim zaljubljenicima u gastronomiju, kao i već etabliranim profesionalcima donosi mogućnost uživanja u bogatom svijetu prehrambene industrije na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Jadranu. Uz zvučna imena i vrhunske profesionalce, posjetitelji će imati priliku za učenje, druženje i neizostavan networking. Program Festivala pokriva različite segmente industrije hrane i pića kroz brojna predavanja i panele, uključujući kulinarske trendove, miksologiju, enologiju i industriju kave u kontekstu održivosti, lokalizaciju retail lanca, proizvodne procesi i budućnosti gastronomije. Osim na predavanjima i panelima, posjetitelji će moći sudjelovati u raznim masterclassovima i vođenim degustacijama, a na Kaufland Buyers Meet Up-u mogu saznati kako završiti na njihovim policama. Posebnu čar donose i gala večere s najboljim svjetskim i domaćim chefovima koje je u restoranu Cap Aureo u četvrtak otvorila hrvatska all-star ekipa Jeffrey Vela, Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Maša Salopek, Marina Gaši i Bruno Vokal na večeri Best of Croatia.

Počeo je Weekend Food Festival traje do nedjelje 16.4., a ulaz na Festival u nedjelju je besplatan.

Izvor/foto: PR  / Weekend Food Festival

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci