Kruška-đumbir pivo

Evo vijesti koja će vjerojatno izazvati podjednaku količinu pozitivnih i negativnih reakcija. Njemačka pivska marka Schöfferhofer ponudila je ljubiteljima pivskih mješavina novi napitak s okusom kruške i đumbira. Protivnike miješanja piva sa sokovima možda utješi činjenica da su u igri đumbir i pšenično pivo.

Naime, đumbir je u „pivarstvu” punu afirmaciju doživio u Americi u vrijeme prohibicije. Zašto: u „pivarstvu,” dakle pod navodnicima? Zato što je đumbirovi pivo, po knjiškoj definiciji pjenušavo slabo alkoholno piće od šećera i đumbira. Priređuje se obično ljeti, kao osvježavajući napitak od deset do dvadeset-postotne otopine šećera. No, „ginger ale” tj. đumbirovo pivo dobiva se fermentiranjem šećera, koje izazivaju dodane bakterija, pa zapravo s pravom nosi pridjevak „pivo.”

To je, dakle, jedan od razloga zbog kojeg bi novi Schöfferhofer okus mogle prihvatiti i pivopije. Drugi je – znatiželja. Naime, dosadašnje mješavine piva i sokova uglavnom se baziraju na lager pivu, dakle svijetlom pivu donjeg vrenja od ječmenog slada, a Schöfferhofer je pivovara specijalizirana za pivo od pšeničnog slada – hefe weizen, odnosno weissbier.

Polako i miješanje sa sokovima postaje specijalnost ove marke pivovare Binding iz Frankfurta, koja posluje u sastavu grupe Oetker. Posljednjih pet godina tržištu je ponuđeno niz mješavina voćnih sokova i pšeničnog piva, a najbolje na tržištu prošli su okusi grejpfrut i kaktus.

Izvor: Pivnica.net

Posjetite i pretplatite se na naš kanal

RECEPTI, SAVJETI, DOGAĐANJA I ZANIMLJIVOSTIspot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci