Iznenađujuće upotrebe zelenog čaja

Do sada već svi dobro znamo kako je pijenje zelenog čaja dobro za naša tijela. Antioksidantska svojstva zelenog čaja učinila su ga obaveznim za svaku ženu koja drži do svog zdravlja, a od brojnih pozitivnih utjecaja među značajnijima su prevencija raka i gubitak kilograma.


No zeleni čaj nije samo zdrav i ukusan napitak, on se može koristiti i kako kućni lijek i pripravak za ljepotu. Saznajte sedam stvari koje niste znali o zelenom čaju…

1. Može smanjiti natečenost očnih kapaka. Ostali ste vani predugo? Namočite vatu u mlaki ili hladni zeleni čaj i stavite na oči na deset minuta i natečenost će nestati, a vi ćete izgledati revitalizirano i osvježeno.

2. Može omekšati kožu. Imate grubu, suhu kožu? Ili ste previše vremena proveli u solariju? Iskoristite prirodna umirujuća svojstva zelenog čaja kako biste osvježili kožu – stavite čaj u bočicu sa sprej pumpicom i nekoliko puta dnevno špricajte kožu. Zato što ima antibakterijska svojstva, zeleni čaj se može koristiti i kao antiseptik za iritacije kože.

3. Odličan je za zube.
Zeleni čaj sadrži flourid, zbog čega čuva zdravlje zubi i desni. Može se koristiti za ispiranje usne šupljine kako bi dah bio svjež.

4. Ublažava grlobolju. Antivirusni efekt zelenog čaja čini ga izvrsnim za vrijeme prehlade ili gripe. Isto tako ga možete grgljati kad imate upaljeno grlo.

5. Dobar je za kosti. Prirodno bogat mineralima, zeleni čaj pomaže u očuvanju gustoće kostiju i pomaže u borbi protiv osteoporoze.

6. Može služiti kao osvježivač prostorija.
Listići zelenog čaja tradicionalno su se koristili kako bi upijali neugodne mirise. Stavite listiće zelenog čaja u posudu i smjestite negdje u prostoriji ili u frižideru umjesto sode bikarbone.

7. Dobar je za stopala. Namakanje stopala u zelenom čaju, ne samo da će vas revitalizirati, već može spriječiti neugodne gljivične infekcije i ukloniti neugodne mirise.

Izvor: Žena

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci