Festival pjenušaca i jagoda i Dani Vina – vinske manifestacije koje trebate posjetiti!

U Vinariji Jagunić na Plešivici održan je događaj “O vinima i pjenušcima s pogledom na vinograd” na kojem su najavljene nadolazeće vinske manifestacije Festival pjenušaca i jagoda koji će se održati 28. i 29. svibnja i Dani vina za koje je rezerviran termin od 3. – 5. lipnja.

Već dobro znane destinacije Festivala pjenušaca i jagoda su plešivičke vinarije koje će posjetitelje ugostiti u svojim prekrasnim dvorištima i vinarijima uz naravno poslužene jagode! Vinarije koje ovom prilikom možete posjetiti i upoznati se s njihovim pjenušcima su: Robert Braje, Dobra berba, Željko Gregorić, Ivančić – Griffin, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Sirovica, Šember i Tomac&Bajda.

Foto: Promo

Cijena čaše pjenušca po promotivnoj cijeni iznosit će 20 kn. Naravno, vinarije će osim jagoda u svojoj ponudi imati i druge gastro specijalitete pa svi željni domaćih gastro delicija mogu i u ovom dijelu doći na svoje… 🙂

Foto: Gric Gric
Pjenušci i jagode – ne propustite uživati u ovom čarobnoj spoju na divnoj nam Plešivici! (foto: Gric Gric)
Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, Renata Sopek i Dražen Žerić Žera. (Foto: Gric Gric)
Foto: Gric Gric
Foto: Promo

Na događaju je nazočio i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel koji je ukratko predstavio manifestacije, ali i Dražen Žerić Žera iz Crvene jabuke, Pero Galić iz Opće opasnosti, Morana Zibar i Renata Sopek, a koji će biti zaduženi za zabavni program na Danima vina koje će se održati u perivoju dvorca Erdödy.

Naša današnja destinacija bila je Vinarija Jagunić. (Foto: Gric Gric)

Tako od 3. – 5. lipnja u Jaski možete upoznati vinarije Josip Braje, Robert Braje, Krešimir Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Franjo Kolarić,  Stjepan Sirovica, Damir Režek, Podrum Mladina, Tomac & Bajda, Siniša Šoškić, Dobra berba i RJ Winery.

Na Danima vina bit će organizirane i brojne vinske radionice i degustacije. Za one najmlađe tu je adrenalinski program. Bit će tu i Kerekesh teatar za ljubitelje kazališta, ali i komičarka Marina Orsag, dok su za večernju zabavu uz glazbu zaduženi bendovi Crvena jabuka i Opća opasnost!

Pogled iz vinarije Jagunić. (Foto: Gric Gric)

Program Festivala pjenušaca i jagoda možete vidjeti OVDJE.

Program Dana vina pogledajte na povezinici Dani vina.

Spomenimo da su organizatori Dana vina Grad Jastrebarsko, Turistička zajednica i Centar za kulturu, uz podršku Cesta i Voda Jastrebarsko. Generalni sponzor je Jamnica, a manifestaciju podupiru i Mladina plus i Zagrebačka županija.

Vidimo se!

Tekst / Foto: Gric Gric

Naslovna fotografija: Promo TZG Jastrebarsko

 

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci