2. revija najboljih vina Zagrebačke županije

Druga po redu, revija najboljih vina Zagrebačke županije održala se u ponedjeljak, 25. ožujka u hotelu Westin Zagreb.

Svoja visoko kvalitetna vina predstavili su brojni vinari iz devet vinogorja Zagrebačke županije. Ova jedinstvena enološka manifestacija bila je prilika za kušanje više od 170 vina svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti, među kojima su i brojna šampionska vina s međunarodnih ocjenjivanja. I nije se samo kušalo vino, obiteljska poljoprivredna gospodarstva Zagrebačke županije pobrinula su se za 30-ak domaćih sireva koji su upotpunila čaroliju okusa. Održane su i dvije vinske radionice, prva u 15 sati namijenjena kraljevini Zelini, vinu koje je postalo kućno vino brojnih ugostitelja na Jadranu te druga u 17 sati, namijenjena sljubljivanju hrane i vina.

Od visokih uzvanika na Drugu reviju vina Zagrebačke županije došli su gradonačelnik Grada Zagreba- Milan Bandić, župan Zagrebačke županije-Stjepan Kožić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb- Mirza Šabić, predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije- Damir Mikuljan, predsjednik Hrvatske gospodarske komore (Komora Zagreb)- Zlatan Fröhlich i mnogi drugi.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb, dr.sc. Mirza Šabić, u svom je uvodnom govoru pozdravio sve nazočne te naglasio važnost održavanja ovakve manifestacije. Isto tako, župan Kožić osvrnuo se kako je ovo jedinstvena prilika za probati vina područja koje ima najbolja vina. Druga revija vina bila je odlična prilika za sve vinoljupce da uživaju u dobroj kapljici vina područja Zagrebačke županije.

Izvor: OKZ

Prethodni članak
Sljedeći članak

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci