Proslavite Dan žena uz Petrač vina

Na nedavno održanom modno-vinskom eventu kojeg su zajedničkim snagama organizirale Alma Premerl Zoko (Modni ALMAnah) i Irena Lučić (diWine Project), tridesetak je žena uživalo u spoju mode, vina i dobre glazbe.

Nakon zabavne i edukativne radionice, kojom nas je Alma provela kroz povijest mode, došao je red za uživanje u vinu i live svirci. Zahvaljujući vinariji Petrač, sudionice su imale priliku kušati nekoliko sjajnih vinskih etiketa, ali i naučiti ponešto o vinariji koja je odigrala vrlo važnu ulogu u promjeni imidža Hrvatskog Zagorja kao „destinacije loših vina“. Kroz priču o vinima i vinariji Petrač, proveo nas je prodajni predstavnik i prvo lice vinarije Nenad Surla – Zof.

Vinarija Petrač smještena je na Hršak bregu, u blizini Krapinskih toplica, na djedovini obitelji Petrač. Tko god da je upoznat sa životopisnom povijesti Hrvatskog Zagorja zna da na generacijski isprekidanim parcelama, koje tvrdoglavi Zagorci brane do zadnje kapi vina, ostvariti jedinstven vinograd površine 10 ha nije malo postignuće. Okrupnjavanjem parcela u jedinstveni vinograd stvoren je preduvjet za suvremenu vinariju koja danas proizvodi preko 60.000 boca vrhunskog vina, za kojim tržište naprosto luduje.

Nas trideset sretnica cijelu večer uživalo je u pjenušcu Bregh blanc de blancs (chardonnay), te u Karizmi 2019 – kupaži merlota, cabernet sauvignona (koja je uistinu karizmatična). No, u širokoj Petrač paleti možete pronaći i pjenušac Bregh rosé (cabernet sauvignon), kupažu domicilnih sorti pod nazivom Zagorski bregi, Petrač graševinu, Enigmu (vrhunsku kupažu cabernet sauvignona, cabernet franca i merlota) kao i limitiranu ediciju vina pod etiketom 999 koja obuhvaća najbolja vina izabranih godišta.

Obzirom da su žene i Petrač vina kliknuli na prvu, smatramo da su upravo Petrač etikete pravi izbor za Dan žena! Stoga, drage žene, nemojte čekati „posebnu priliku“, već otvorite danas bocu jednog od dva savršena Petrač pjenušca i nazdravite najprije sebi, a onda svojim prijateljicama, sestrama, suradnicama, majkama, kćerima i svim ženama koje su se kroz povijest sustavno borile za mnoga naša prava – pa tako i za ono da možemo same sebi, od svoje plaće, kupiti Petrač pjenušac i otvoriti ga bez da ikoga molimo za dopuštenje!

Živjele žene!

Tekst: Irena Lučić, diWine Portal

Foto: Nikola Zoko

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci