Pileći rižoto sa rajčicama

Ukusno jelo koje se brzo priprema, a njegova priprema nije zahtjevna.

 

za 3 – 4 osobe

0,4 kg piletine (od prsa)

0,1 kg crvenog luka

0,15 kg pelata rajčice

0,15 l bijelog vina

0,4 kg riže ( dugog zrna bijela)

0,05 kg žutih smrznutih mahuna

0,05 kg graška (smrznuti ili konzervirani)

0,03 kg kukuruza šećerca (konzervirani)

sol, papar

svježi listovi peršina

Crveni luk izrežemo na sitne kockice i stavimo ga prijati, kad se zažuti, dodamo na kockice izrezanu piletinu(meso pilećih prsa), kada ispusti vodu i počne dobivati zlatnu boju dodamo još malo ulja i dodamo rižu. Promiješamo sve zajedno dok se riža ne ostakli, podlijemo s malo vina i pričekamo da alkohol ispari, dodamo malo pelata od rajčica (ako su krupne isjeckajte ih!).

Pustimo malo da rajčica uvene i dodamo mahune, grašak i kukuruz, promiješamo i podlijemo tri puta više vode nego što je količina dodane riže! Promiješajte i pustite da zakipi, pa tada smanjite vatru i kuhajte dok riža ne omekša (oko 20 min). Poslužite vruće uz dodatak ribanog sira parmezana i posipajte sa sitno kosanim peršinom.

SAVJET: Rižoto je bolji ako se riža ukuhava sa ostalim sastojcima, nego kad se riža skuha i doda na ispirjano meso i povrće. Isto tako rižu možete posebno ispirjati pa dodati na propirjano meso i povrće. Ako imate svježe mahune, grašak ili kukuruz potebno ga je malo prokuhati, odnosno skuhati u zasoljenoj vodi. Umjesto rajčice pelata možete dodati samo vodu ili juhu, pa pred kraj kuhanja umiješate vrhnje za kuhanje i malo maslaca pa ste dobili pileći rižoto na bijelo.

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci