Home Recepti Tjestenine Pileća jetrica s tjesteninom

Pileća jetrica s tjesteninom

0
Pileća jetrica s tjesteninom

Ovo jelo navedeno je i u “Dječjim jelovnicima”, zbog toga što jetrica sadrži željezo i pogodna je za unos u dječji organizam radi jačanja kostiju i zubi.

 

za 2 osobe

0,2 kg pileće jetrice (bez srca)

0,1 kg crvenog luka

0,3 kg tjestenine po izboru

malo ulja

krušne mrvice (prezla)

sol, papar

cimet

ribani sir parmezan

Jetricu, koju razdvojimo od srca, namočimo u mlijeku na par sati, najbolje preko noći. Zatim je ocijedimo od mlijeka i očistimo od žilica i narežemo na male kockice. Skuhamo tjesteninu po izboru, u vrućoj zasoljenoj vodi. Na sitno narezanom crvenom luku, koji ispirjamo, dodamo jetricu i nju malo propirjamo, te začinimo solju,paprom i cimetom, podlijemo s malo vode te pri kraju zgusnemo s ribanim parmezanom i krušnim mrvicama (prezlom) te pomiješamo s kuhanom ocijeđenom od vode, tjesteninom.

Od srca koja ostanu od ovog jela možemo napraviti ukusan obrok; malo sitno rezanog luka ispirjamo na malo masnoće, srca očistimo od žilica i suvišne masnoće, razrežemo ih uzdužno, pa ih stavimo na ostakljeni luk prepržiti sa svih strana. Podlijemo s malo vode (ili ako imamo kakvog temeljca), začinimo solju i paprom te pustimo da omekšaju. Nakon što omekšaju, u posebnoj posudi razbijemo jaja i dobro ih izmiješamo, prelijemo preko jetrica i miješajući ih pustimo da se zgrušaju, probamo kakvog je okusa i poslužimo vruće sa svježim kruhom i nekom svježom ili ukiseljenom salatom.