Pića koja su neprijatelj br. 1 vitkosti

Neprestano se govori o prehrambenim namirnicama koje debljaju, a često se zaboravlja na napitke koje svakodnevno konzumiramo. Poznato je da moramo konzumirati onu količinu kalorija koju možemo sagorjeti, ali najčešće nismo svjesni koliko kalorija unosimo pićima.

Obična voda najbolje je piće za mršavljenje, a i za zdravlje općenito. Gazirani sokovi, voda s okusom, energetska pića, ali i zdravi shake-ovi često sadrže skriveni šećer i puno kalorija.

Donosimo listu od deset pića koje trebate izbjegavati u širokom lukom ukoliko želite održati liniju vitkom.

1. Juice sokovi

Kupovni sokovi su bogati šećerom jer sadrže umjetna sladila i konzervanse. Volite li piti juice, kupujte samo onaj koji sadrži 100% voća.

2. Limunada

Kao i juice, kupovna limunada sadrži sladila, konzervanse i umjetna bojila. Radije sami napravite limunadu, a za sladilo koristite med.

3. Voda s okusom

Oni koji ne vole okus obične vode imaju velik izbor voda obogaćenih raznim okusima. Iako ova pića sadrže dodatne vitamine, također sadrže i umjetna sladila.

4. Gazirani sok

Gazirani sokovi su izravno su povezani s nastankom pretilosti, stoga mnogi posežu za dijetnim varijantama. Dijetni sokovi ne sadrže kalorije, ali nemaju apsolutno nikakvu nutritivnu vrijednost. Pijete li po cijele dane samo dijetne sokove umjesto vode ili čaja, napravit ćete više štete za svoje zdravlje. Prema Američkoj udruzi za dijabetes, redovita konzumacija dijetnih sokova može dovesti do nastanka dijabetesa tipa 2.

5. Koktel

Alkohol sadrži puno kalorija, a za koktele nikad ne možete biti sigurni što sve sadrže. Pina colada može sadržavati čak 700 kalorija, a margarita 800, što je osam puta više nego čašica ruma. Umjesto koktela, odaberite čašu crnog vina, koja sadrži samo 85 kalorija, a pomaže i u mršavljenju.

6. Voćni shake

Voće je zdravo, a shake je idealan doručak ili međuobrok. No zbog visokog udjela šećera može sadržavati čak 700 kalorija. Jedan shake može sadržavati istu količinu kalorija kao cijeli ananas, mango i šalica jagoda i borovnica – koje ste pojeli odjednom.

7. Energetska pića

Mnoga sportska i energetska pića sadrže mješavinu prirodnih i umjetnih sladila te brojne aditive. Energetska pića sadrže previše kofeina i šećera i pružaju samo kratkotrajan porast energije.

8. Žestoki alkohol

Redovita konzumacija više od dvije čaše alkoholnog pića povećava rizik za pretilost i druge zdravstvene probleme, kao što je rizik za nastanak raka.

9. Napitci s kavom

Obična crna kava sadrži malo kalorija, ali zaslađeni napitci od kave sa slatkim vrhnjem, šlagom, karamelom i čokoladom, mogu sadržavati od 500 do 800 kalorija. Ovi napitci sadrže puno više šećera nego kofeina.

10. Zaslađeni čaj

Čaj sadrži antioksidanse, ali visok udio šećera može uzrokovati porast šećera u krvi i dovesti do debljanja. Radije odaberite prirodni voćni čaj poput zelenog čaja s okusom manga.

Izvor: She.hr

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci