Opatija će dva dana biti vinski centar Hrvatske

Multifunkcionalna opatijska dvorana “Marino Cvetković” prije samog početka ljeta postat će na dva dana središnje mjesto okupljanja brojnih vrhunskih vinara i proizvođača delicija, ne samo iz Hrvatske, već i iz svih država u okruženju. Na Kvarner Wine Festu koji će se održati 02. i 03.06.2018. godine očekuje se više od 100 izlagača vina, ali i svih pratećih vrhunskih delicija poput tartufa, pršuta, maslinovog ulja, sira, pa čak i čokolade koju također znalci vole ponekad kombinirati s vinima.

Može se stoga s pravom reći kako će Opatija na dva dana postati vinski centar Hrvatske i to će biti sjajna prilika za povezivanje vinara i proizvođača delicija s brojnim posjetiteljima, od kojih će mnogi biti iz HoReCa sektora. Upravo zbog toga zanimanje za dolazak u Opatiju već je iskazalo i više izlagača iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Italije, pa će se mnogi imati priliku upoznati i s vinima koja možda nemaju tako često priliku okusiti.

“Proteklih nekoliko mjeseci održali smo iznimno velik broj sastanaka sa zainteresiranim izlagačima iz zaista svih dijelova Hrvatske, ali također bili smo i u Sloveniji te Srbiji kojima je Opatija iznimno zanimljiva prilika za predstavljanje u ovom dijelu Hrvatske. Možemo reći kako je interes vinara i proizvođača vrlo velik. Drago nam je da su prepoznali kako će već prvo izdanje Kvarner Wine Festa biti jedna velika eno-gastro priča koja će mnogima biti sjajna prilika da se predstave ovom dijelu Hrvatske ili stvore nove i još bolje veze s velikim ugostiteljskim sektorom, a zanimanje za dolazak već su nam iskazali i neki veći distributeri pića”, poručili su Zoran Zdelar i Mladen Kranjčec iz OFC agencije.

Istra je nadaleko poznata kao vrhunska vinska regija, a udruga koja okuplja većinu tamošnjih vinara je Vinistra, na čijem se čelu trenutno kao predsjednik nalazi Nikola Benvenuti, koji je i sam proizvođač vrhunskih vina. “Istra kao najrazvijenija hrvatska vinska regija zahvaljujući Kvarner Wine Festu dobila je još jednu priliku na najbolji mogući način predstaviti se i s druge strane Učke. Kvarner ima iznimno razvijenu ugostiteljsku scenu i drago nam je što će sad postojati sjajna prilika za njihovo povezivanje s vinarima”, poručio je Benvenuti.

Snažna potpora stiže i iz Hrvatske gospodarske komore koja će putem svojih kanala također promovirati ovaj festival. “Smatram kako je upravo održavanje Kvarner Wine Festa u Opatiji idealna prilika da se na jednom mjestu povežu svi predstavnici HoReCa sektora, odnosno hotelijeri, restorateri i ostali ugostitelji s vrhunskim vinarima iz čitave Hrvatske. Bit će to odlična prilika da se bolje upoznaju i započnu jednu novu suradnju”, rekao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore – ŽK Rijeka, Vidoje Vujić.

Potpora je stigla čak i iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović. “Pozdravljamo organizaciju festivala kojim se nastoji predstaviti hrvatska vina i delicije te unaprijediti ponudu i uslugu u turizmu u Republici Hrvatskoj. Vjerujemo da će festival povezati vinare, ugostitelje, stručnjake i zainteresiranu javnost, omogućiti im razmjenu mišljenja i uživanje u festivalu te pridonijeti pozicioniranju Hrvatske kao vinske destinacije”, navodi se u pismu koje je stiglo organizatorima.

Treba istaknuti kako je već napravljeno i oko 3.000 vrhunskih degustacijskih čaša na kojima je otisnut logo Kvarner Wine Festa, a za dobru atmosferu u samoj dvorani tijekom trajanja festivala pobrinut će se dva poznata glazbena izvođača. Još je od ranije poznato kako će nastupiti klapa Kampanel, dok bi drugo ime trebalo biti uskoro otkriveno. Sve bitne informacije i novosti o Kvarner Wine Festu mogu se doznati na službenoj stranici www.kvarnerwine.com.

 

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci