Ne propustite Vinski mjesec Osječko-baranjske županije!

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije u suradnji s turističkim zajednicama Valpova, Erduta, Baranje, Osijeka i Đakova predstavlja Vinski mjesec Osječko-baranjske županije koji će trajati od 13. svibnja do 24. lipnja 2023.

Vinski mjesec, poseban je jer traje dulje od kalendarskog mjeseca – tijekom svibnja i lipnja nudi velik izbor prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i brojne druge ruralne i gradske vizure. Sve započinje 13. svibnja Festivalom sira i vina u Valpovu, a zatim se uz vino družimo u Osijeku na Wine & Walku 19. i 20. svibnja te na Večeri vina i umjetnosti 26. svibnja.

Početkom lipnja idemo u baranjsko vinogorje gdje nas 3. lipnja čeka sedmo izdanje Baranja Wine & Walk. Koje vino najbolje paše uz dunavsku ribu otkrijte 10. lipnja u erdutskom vinogorju na Aljmaškoj ribarskoj noći. Ranije istoga dana, zavirite u Bure kulture 10. lipnja na vidikovcu usred bujnih i pitoresknih vinograda vinarije Belje.

 

Službeni vrhunac proljetnih vinskih događanja u Osječko-baranjskoj županiji uslijedit će 16. lipnja kad Osječko-baranjska županija i Osijek postaju domaćini međunarodne konferencije GO Grow de Monde, posvećene graševini, poznatoj i kao velški ili talijanski rizling, omiljenoj vinskoj sorti Hrvatske.

U veselom ritmu nastavit će se i drugi dio lipnja koji nam donosi još jedno izdanje Vinatlona, 23. – 24. lipnja u Zmajevcu u Baranji tijekom kojega ćete moći obići brojne podrume i sudjelovati u vinskim igrama. Isti vikend povežite u nezaboravno vinsko iskustvo Slavonije i Podunavlja te otkrijte bajkovito Đakovačko vinogorje uz otvorene podrume Mandićevca 23. lipnja i Trnave 24. lipnja u sklopu jedne od najstarijih vinskim manifestacija, Bonavite, a sve kao dio svjetske smotre folklora Đakovačkih vezova.

Izvor: Turistička zajednica Osječko-baranjske županije 

 

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci