HOTEL&GASTROTEH – Središnji HO-RE-CA događaj na Zagrebačkom velesajmu

Uoči turističke sezone na Zagrebačkom velesajmu održava se HOTEL&GASTROTEH, 11. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko – ugostiteljske opreme i cateringa.

Središnji gastro događaj održat će se od 20. do 24. veljače 2019. na Zagrebačkom velesajmu, u istom terminu sa sajmom Nautike, Danima lova i ribolova i Festivalom maslina. Spoj ovih komplementarnih sajmova doprinosi višoj razini poslovnosti na zadovoljstvo svih sudionika s područja nautike, gastronomije, lova, ribolova i hotelsko-ugostiteljske opreme te pridonose profiliranju ovog sajma kao središnjeg regionalnog poslovnog sajma za HoReCa sektor. Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora.

Na sajmu HOTEL&GASTROTEH svoje sudjelovanje potvrdile su najznačajnije hrvatske tvrtke iz HoReCa sektora. Ovogodišnji partner sajma Hotel&Gastroteh je METRO.

Od noviteta za ovu godinu izdvajamo:

METRO CC – vrhunska ponuda prehrambenih artikala za profesionalne HoReCa korisnike te konferencija s ciljem unapređenja poslovanja u HoReCa sektoru s najaktualnijim trendovima i izazovima

PESLA – pekarsko slastičarska obrtnička zadruga nastala od strane pekara i slastičara 1938. godine kao nasljednik zadruge „Hrvatski pekar“. Pesla nabavlja i distribuira sirovine i galanteriju za pekare i slastičare. Na sajmu će predstaviti nekoliko segmenata: slastičarski (demonstracijske radionice rada sa glazurama i slastičarskom čipkom), pekarski (prezentacije s degustacijama) i smrznuti (bezgluteinski) dio.

GASTRO STIL – premijerno u Zagrebu predstavlja RipplesMaker koji pretvara uobičajena pića sa pjenom u nezaboravno iskustvo koristeći veliki izbor dizajna.

FAST FLOW – BeerSquad nije još samo jedan u nizu craft pivskih brandova u Hrvatskoj. Inovativni mladi dvojac osmislio je craft piva koje, osim neodoljivim izgledom ambalaže, etikete i boje piva, privlače pažnju svojim zdravstvenim svojstvima. BeerSquad nudi piva koje neće ostaviti ravnodušnim osobu koja brine o svom zdravlju, a ujedno i želi uživati u svim već postojećim prednostima uživanja u pivu. Spoj vrhunskog craft piva pojačan je industrijskom konopljom, aronijom ili crnim vinom te prirodnim bojama poput klorofila ili boje iz opne crnog grožđa. Cannabeer, Aroniabeer, Winebeer – sva navedena piva sadrže u sebi najjače antioksidanse i sastojke isključivo iz prirode koji pozitivno utječu na mentalne funkcije mozga, čiste tijelo od toksina i teških metala, povoljno utječu na krvnu sliku, sprječavaju taloženje plaka na krvnim žilama, pružaju prirodnu zaštitu od raka itd.  Cannabeer – ovo zelenkasto pivo opravdano je primamljivo imenom, bojom i okusom. Sadrži ekstrakt iz cvijeta industrijske konoplje te prirodnu boju klorofil.

GASTROPROJEKT –predstavlja MKN, vodećeg njemačkog proizvođača termičke opreme i parno-konvekcijskih pećica. Kuhar Zlatko Škara na sajmu će izvoditi prezentacije na MKN parnokonvekcijskoj pećnici i pokazati sve benefite koje taj uređaj nudi.

CAFFE MONTE –vrhunska kava i topli napici. Predstavit će asortiman svojih proizvoda te uređaje za kućanstva i profesionalne korisnike.

BILLY – sve u jednom uređaju (blagajna, POS printer i fiskalizacija). Kompaktni i ergonomični uređaji. Povoljna cijena, osigurano održavanje i zamjenska blagajna u slučaju kvara.

 Posjetitelje očekuju brojne zanimljivosti:

  • Hrvatski eno gastronomski turistički aduti: edukativne prezentacije i radionice te slasne degustacije tradicionalnih jela za posjetitelje
  • Prezentacija naučenog znanja i vještina učenika, budućih kuhara i slastičara Ugostiteljsko turističkog učilišta iz Zagreba (prezentacija posluživanja, kuharstva, slastičarstva, prezentacija turističkih zanimanja)
  • CRO TOP 10 – natjecanje najboljih hrvatski kuhara. Na već tradicionalnom kulinarskom natjecanju CRO TOP 10 stvarat će se mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima će se upoznati neposredno prije natjecanja
  • Kulinarske radionice: priprema jela uz najbolje hrvatske kuhare i ukrašavanje torti uz pomoć vrhunskih slastičarskih majstora
  • Zdravi kutak: degustacija i radionice smoothija i hladno cijeđenih sokova

Vidimo se na Zagrebačkom velesajmu!

Posjetite i pretplatite se na naš kanal

RECEPTI, SAVJETI, DOGAĐANJA I ZANIMLJIVOSTIspot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci