Zagreb TourFilm Festival vraća se na veliko platno!

Na Zagreb TourFilm Festivalu građanstvo će opet moći besplatno uživati u filmsko-turističkim naslovima iz cijelog svijeta!

Nakon dvije godine virtualnog održavanja zbog koronavirusa, 11. ZAGREB TOURFILM FESTIVAL koji promovira audiovizualnu produkciju i turizam ponovo se vraća na veliko platno, a održat će se od 12. do 15. listopada 2022. godine, u organizaciji Balduči filma i Turističke zajednice grada Zagreba te pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice.

Zainteresirani za recentni vrh u svijetu turističkog filma u četvrtak, 13. listopada, moći će besplatno pogledati izbor najboljih radova u Kaptol Boutique Cinema. Program festivala bit će uskoro dostupan na internetskoj stranici i na društvenim stranicama festivala na Facebooku i Instagramu.

Zagreb TourFilm Festival je punopravni član CIFFte – Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala. Osnovni cilj festivala jest nagraditi film i audiovizualnu produkciju koja promovira turizam u aspektima turističke destinacije (grad, regija, zemlja), avanturističkog turizama, nautičkog turizama, sportskog turizama (skijanje, planinarenje, biciklizam…), a posebno se ocjenjuju i turističke reportaže, dokumentarni filmovi te vlogovi koji se bore za nagrade u navedenim kategorijama i Grand Prix za najbolji film Festivala.

Detalj sa svečane dodjele nagrada zagrebačkoj Esplanadi.

Najbolje filmove izabrat će stručni žiri koji čine relevantni domaći i svjetski stručnjaci, među ostalim, predsjednik žirija Bobby Boško Grubić, dobitnik Emmy nagrada te višestruki dobitnik ostalih brojnih recentnih nagrada za produkciju, marketing i film, Tsuyoshi Kigawa, profesor na Fakultetu za turizam Sveučilišta Wakayama, Ala Hamdan, filmska redateljica i vizualna pripovjedačica, suosnivačica At Filmsa, tvrtke za medijsku produkciju i obuku te autorica knjige (Muslimani svijeta) koja je bila Amazonov bestseler u svojoj kategoriji 2018. godine, Gabriela Tigu, turistička novinarka i dekanica Fakulteta za poslovanje i turizam, Sveučilišta za ekonomske studije u Bukureštu (ASE) i ostali.

S obzirom na važnost audiovizualnog sadržaja za promidžbu destinacija diljem svijeta, želja organizatora je ovakvom vrstom festivala educirati i motivirati turističke djelatnike da na pravi način promoviraju destinaciju te potaknuti mlade da uđu u svijet turizma kao promotori svoje zemlje ili kao budući turistički djelatnici. U tom segmentu priliku za partnerstvo prepoznao je Edward Bernays University College čiji će studenti dodijeliti nagradu u kategoriji Students’ Choice Award. Osim akademskog partnerstva, festival godinama podržavaju i brojni medijski pokrovitelji, a ove godine zlatni sponzori festivala su Podrumi Kolar i Chic IB bags kožna galanterija.

„Uz filmski, pripremljen je i popratni program za goste festivala, kao primjerice degustacijska radionica s partnerima iz Portugala uz podršku Turističke zajednice Istarske županije i Vinistre – udruge vinogradara i vinara Istre na temu Maslinska i vinska baština u službi promocije i održivog razvoja s ciljem podizanja svijesti o vrijednosti ove baštine koja naglašava narativnu, osjetilnu i multimedijsku dimenziju. Na temelju istih odabranih uzoraka, portugalski i hrvatski predstavnici, odabrane proizvode predstavit će, osim na Zagreb TourFilm Festivalu, i na Art&Tur međunarodnom festivalu turističkog filma u Ourému“, istaknula je Spomenka Saraga, direktorica Zagreb TourFilm Festivala.

Među 106 filmova i radova u konkurenciji, od kojih će dio biti prikazan i na festivalu, nalaze se sudionici iz više od 30 svjetski poznatih turističkih zemalja kao što su Španjolska, Portugal, Japan, Fidži, Grčka, Australija, Madagaskar, Uganda, Katar, Finska i drugi, a iznimna nam je čast što je i Hrvatska dio ovog impresivnog popisa.

PR: Zagreb Tourfilm Festival

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci