Kulinarska radionica Zalogaj tradicije – Naučite pripremati cerničke ćuptete i pazinske cukerančiće!

Međunarodna smotra folklora Zagreb ove godine priprema kulinarsku radionicu Zalogaj tradicije koja će se održati u Enzita Kitchen Studiju na Zagrebačkom Velesajmu u utorak, 26. travnja s početkom u 18.00 sati.

Tradicijska prehrana komponenta je kulture koja često na pritajen način puno govori o životu ljudi. Tako, promatrajući tradicijske specijalitete, uočavamo brojna mjesta dodira različitih kulturnih utjecaja i prežitaka, što se najjasnije vidi u namirnicama i tehnologijama koje se koriste za pripremu jela.  Hrvatska tradicijska kuharica stoga je mješavina srednjoeuropskih i mediteranskih, ali i mnogih drugih kulinarskih tradicija.

Cukerančići

Radionica Zalogaj tradicije održat će se u Enzita Kitchen Studiju u utorak, 26. travnja 2022. godine s početkom u 18.00 sati. Na radionici će se predstaviti priprema cerničkih ćupteta iz okolice Nove Gradiške te pazinskih cukerančića iz centralne Istre. Ovu je potonju slasticu Ministarstvo kulture uvrstilo na listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara, a na istu bi se ubrzo mogli uvrstiti i ćupteti. Ovakav način zaštite tradicijskih specijaliteta pokazuje i potvrđuje važnost kulinarstva u kulturi jednog naroda.

Ćupteti

Kulinarsku radionicu vodit će Kasandra Draganić, kolumnistica i gastro blogerica s dugogodišnjim iskustvom istraživanja i rekreiranja tradicijskih specijaliteta. Kuha, piše, fotografira, a voli i dobro pojesti pa zadnjih godina obilazi i restorane diljem Hrvatske u potrazi za inspiracijom. Najviše voli tradicionalna jela, a itekako cijeni kvalitetne namirnice kako u restoranima, tako i u svojoj kuhinji pa s putovanja najčešće dolazi s onim jestivim suvenirima. Kolumnistica je na portalu MissGastro gdje možete pratiti njene recenzije, dok se na svom blogu ipak najviše posvećuje receptima.

Kotizacija sudjelovanja na radionici za jednu osobu je 100 kn. Kotizaciju je potrebno uplatiti na IBAN: HR1424020061100078619 s opisom plaćanja Zalogaj tradicije – ime i prezime polaznika i pozivom na broj 04/2022. Radionica je ograničena na 16 polaznika.

Za prijavu na radionicu potrebno je ispuniti prijavnicu koju možete preuzeti OVDJE te je zajedno s potvrdom o uplaćenoj kotizaciji poslati mailom ([email protected]), poštom (MSF Zagreb, B. Magovca 17, 10010 Zagreb) ili faksom (01/6601-619) do 24. travnja 2022. godine. Sve potrebne namirnice bit će osigurane od strane organizatora.

I naravno, vidimo se na slatkoj radionici!

Foto: Vilicom kroz Hrvatsku

Pratite obavijesti o sljedećem održavanju PLAVOG CEKERA

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci