31. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2021. – u znaku velike obljetnice!

Tradicionalni susret vinogradara i vinara s međunarodnim karakterom, ove će godine ugostiti Cavtat. U organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije i Hrvatske udruge vinogradarskih gradova od 4. do 7. studenog 2021. u hotelu Croatia održat će se 31. Sabatina.

Povodom proslave 30. obljetnice Sabatine, osim edukacije, sajma, izložbe, radionica, vođenih degustacija vina, studijskog obilaska te dodjele priznanja i proglašenja šampiona među proizvođačima vina i jakih alkoholnih pića, program ovogodišnje manifestacije bit će obogaćen i raznim dodatnim aktivnostima.

Nakon prošlogodišnjeg on-line izdanja, organizatori su pripremili bogat trodnevni program koji će zasigurno zadovoljiti raznolike interese svakog sudionika. Tako će se na radionici „Stare sorte – inovativna vina“ prvog dana skupa govoriti o adaptabilnosti starih sorata vinove loze na aktualne klimatske promjene.

Također, stručnjaci HAPIH-a će izvijestiti o aktualnom stanju vinogradarstva i vinarstva u RH i tako otvoriti drugi dan rada skupa tijekom kojega je planirano i predstavljanje novih proizvoda, tehnologija i projekata, ali i znanstveno-stručni skup, radionica o aktualnim i popularnim trendovima u vinogradarsko-vinarskoj struci te praktikum iz vinogradarstva i vinarstva Ministarstva poljoprivrede. Zadružna ura će dati pregled aktualnosti i stanje zadružnog vinogradarstva i vinarstva tijekom dvije Covid sezone.

Trećeg je dana planiran i tradicionalni studijski obilazak vinogradarsko-vinarskih kao i kulturno-povijesnih destinacija županije domaćina, ovaj puta Dubrovačko-neretvanske.

Kako Sabatina okuplja i brojne gospodarske subjekte, tvrtke i obrte, vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo, tijekom održavanja skupa organiziran je i Sajam opreme, alata i repromaterijala te burza i izložba vina i proizvoda od grožđa i vina s vođenim kušanjem mladih vina.

Kruna i ovogodišnje, 31. Sabatine, bit će svečano uručivanje nagrada i proglašenje šampiona ocjenjivanja vina uz prezentaciju i degustaciju nagrađenih vinskih kreacija.

Skup se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH, te pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a sudjelovanje je moguće samo uz predočenje Covid potvrde, ističu organizatori, koji će sudionike koji ju nemaju, uputiti na brzo testiranje u najbliži laboratorij.

izvor: HAPIH

spot_img

Pročitajte još i ovo...

Povezani članci