Gric gric Written by  Aug 02, 2017 - 76 Views

Rolada na vrtlarski način

 

Jelo je malo zahtjevnije, jer ima više komponenti, ali neka Vas to ne odvrati od izuzetne jestvine i kombinacije svinjetine i blitve pomiješane s preprženim listićima badema. Uz jelo možemo poslužiti i ukiseljenu salatu, a od vina možemo točiti rashlađeno ružičasto vino.
za 4 - 6 osoba
1 kg svinjetine (od buta)
0,5 kg blitve
0,05 kg listića badema
0,1 kg brokule
0,1 kg mahuna
0,15 kg cvjetače
0,15 kg mrkve
0,2 kg bijelog krumpira
4 češnja češnjaka
sol, papar
suncokretovo ulje
Od svinskog buta napravimo veliki odrezak koji dobro rastučemo, po njemu raširimo smjesu od kuhane blitve, češnjaka i preprženih listića badema. Začinimo solju, paprom i zamotamo roladu koju zavežemo kuhinjskim konopom. Roladu smjestimo u posudu za pečenje (pleh,tepsija,lim) koji smo prethodno namastili i pečemo oko 80 minuta (1h 20 min), povremeno je okrečući i podlijevajući vodom i vlastitim sokom od pečenja. U međuvremenu skuhamo brokule, mahune, cvjetače, mrkve (rezane na kolutove) i krumpira narezanog na kocke (naravno pokušajte svaku vrstu povrća kuhati zasebno i u svojoj zasoljenoj vodi). Mahune, nakon što su kuhane propirjamo na malo češnjaka i ulja.Prije samog kraja pečenja prigrijemo svo povrće tako da ga dodamo u pekač uz meso. Kada je rolada gotova, oslobodimo je kuhinjskog konopa i  izrežemo je na kolutove (jako oštrim nožem) i poslužimo sa kuhanim i pirjanim povrćem.
SAVJET: Nakon što pripremimo meso i stavimo ga peći, stavimo u jedan lonac veću količinu vode, jer imamo dosta povrća za skuhati , a da ne čekamo dugo da svaka pojedina zakuha (oko 2 litre).
Za vezanje mesa koristimo tanju špagu, ali ne pretanku da ne pukne pri pečenju i meso se rastvori. Služimo se najednostavnijom omčom koju koristimo od početka do kraja rolade. 4 će biti dovoljno. Čvršće stegnemo, jer meso pečenjem gubi tekućinu i \"nestaje\".

 

Top